Naslovna Najnovije Zatraženo produženje pritvora Darku Elezu za još dva mjeseca

Zatraženo produženje pritvora Darku Elezu za još dva mjeseca

0
darko elez
Darko Elez

Elezu je mjera pritvora određena 5. marta zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu

Tužitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju uputio je Sudu BiH prijedlog za produženje pritvora za još dva mjeseca Darku Elezu, osumnjičenom za organizirani kriminal.

Elezu je mjera pritvora određena 5. marta zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke i saučesnike, kao i da bi boravkom na slobodi mogao počiniti novo kazneno djelo ili završiti započeto.

Produženje mjere pritvora zatraženo je radi neometanog nastavka istrage u ovom predmetu, koju Tužiteljstvo BiH vodi zajedno s MUP-om RS, Državnom agencijom za istrage i zaštitu-SIPA, Agencijom za forenzička ispitivanja i vještačenja, kao i drugim policijskim i sigurnosnim agencijama u Bosni i Hercegovini i regionu, u okviru predmeta Belivuk, “Kavački klan”…

Tužiteljstvo BiH i partnerske policijske i sigurnosne agencije, nakon izručenja osumnjičenog Bosni i Hercegovini, poduzele su niz istražnih aktivnosti, koje se odnose na osumnjičenog Eleza i veći broj s njim povezanih osoba, te je uz prijedlog pritvora dostavljena dodatna dokumentacija, uključujući i izjave većeg broja svjedoka.

Nadalje, produženje pritvora zatraženo je i zbog saznanja o prijetnjama i zastrašivanjima svjedoka u predmetu.

Tužiteljstvo BiH vodi istragu koja se odnosi na osumnjičenog Eleza i više drugih osoba, osumnjičenih za kaznena djela-organizrani kriminal u vezi s teškim ubojstvom, dogovorom za izvršenje kaznenog djela, iznudom i ugrožavanjem sigurnosti.

Prijedlog za produženje pritvora upućen je Sudu BiH, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

(Fokus.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: