Naslovna Izdvajamo Završen sastanak opozicije na Jahorini: Postignut dogovor, ovo su zaključci

Završen sastanak opozicije na Jahorini: Postignut dogovor, ovo su zaključci

Na današnjem sastanku opozicije u Republici Srpskoj koji je održan na Jahorini dogovoren je zajednički nastup na predstojećim opštim izborima koji će biti održani 2022. godine.

Dogovor su postigli lideri SDS-a, PDP-a, DNS-a i narodni poslanik Nebojša Vukanović, a na sljedećem sastanku dogovor planiraju proširiti i na neparlamentarne stranke.

“Zaključak svih učesnika je da smo saglasni i spremni i da smo se dogovorili da kao opozicija zajednički nastupimio na predstojećim opštim izborima. U narednom periodu ćemo raditi i na tome da sklopimo dogovor oko zajedničkih kandidata za pozicije, ali o imenima još uvijek nećemo govoriti”, rekao je Mirko Šarović, predsjednik SDS.

U sljedećih nekoliko mjeseci planiraju izraditi temeljan dokument opozicije o predstojećim izborima.

Šarović ističe da opozicija u Republici Srpskoj ima svoj stav o izmjenama Izbornog zakona u BiH koji ubrzo planiraju i konkretizovati.

“Smatram da u izbornom zakonodavstvu treba da učestvuje i opozicija što do sada nije prošlo u parlamentu BiH. Dogovorili smo se da više naših prijedloga za izborni zakon spojimo u jedan dokument kako bi mogli bolje i snažnije da učestvujemo na izborni proces”, rekao je Šarović.

On ističe da je važno završiti izmjene Izbornog zakona u ovoj neizbornoj godini.

“Ako uđemo u sljedeću godinu, od izmjena izbornog zakona vjerovatno neće biti ništa”, zaključio je.

(Buka)