24.7 C
Banja Luka

Zbog enormnog kriminala smjena pravobranioca Milimira Govedarice!?

Republički pravobranilac Milimir Govedarica bi mogao uskoro biti prva veća glava u RS koja bi mogla da odleti zbog enormnog kriminala koji je prevršio svaku mjeru, pa i mjeru Milorada Dodika,

Prema informacijama Istoka radi se o aferi koja bi mogla zasjeniti i same izbore. Još uoči izbora su se sva tri zamjenika iz Banjaluke, Bijeljine i Istočnog Sarajeva na dva sastanka požalila Miloradu Dodiku na kriminal ogromnih razmjera iza kojeg stoji Govedarica. Tom prilikom su mu i predočeni čvrsti dokazi protiv njega. Dodik im je navodno obećao njegovu smjenu nakon izbora, a dodatni razlog je i gubitak izbora SNSD-a u Gacku, za šta je najviše okrivljen upravo Govedarica.

Kriminal koji mu se stavlja na dušu je najvećim dijelom povezan sa Aluminom i ulogom Govedarice u svim mutnim radnjama vezanim za privatizaciju ovog strateškog  preduzeća.

Govedarica je tada u javnosti negirao privatizaciju Alumine tvrdeći da se radi o naplati potraživanja RS, na šta ona ima zakonsko pravo. Odnosno da se ne radi o privatizaciji, kako neki neupućeni zamjenjuju teze. Očigledno je da će “upućeni” Govedarica sada morati da položi račune za sve mutne radnje vezano za Aluminu, ali i druge slučajeve.

Jedino je pitanje da li će se Dodik zadovoljiti njegovom smjenom ili će Govedarica biti procesuiran. Vjerovatnije je ovo prvo.

ISTOK

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here