Naslovna Crna Hronika Zbog saobraćajne nesreće uhapšen državljanin BiH (VIDEO)

Zbog saobraćajne nesreće uhapšen državljanin BiH (VIDEO)

Vozač kamiona, državljanin BiH, osumnjičen je da je kriv za tešku saobraćajnu nesreću koja se dogodila u petak na autoputu u Hrvatskoj kod Okučana u kojoj je poginulo troje državljana Srbije, uhapšen je i protiv njega je podnesena krivična prijava, potvrdili su u subotu iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Nakon policijskog uviđaja saobraćajne nesreće koja se dogodila u petak oko 15:15 sati na autoputu A3 kod Okučana gdje su se sudarili teretno vozilo i putnički automobil, uhapšen je 25-godišnji vozač kamiona, državljanin Bosne i Hercegovine, rekao je potparol PU brodsko-posavske Damir Brezić.

Protiv vozača kamiona policija podnosi krivična prijavu zbog sumnje da je izazvao nesreću u kojoj je poginulo troje državljana Srbije – dvojica muškaraca od 35 i 38 godina i 57-godišnja žena, koji su bili u automobilu, javila je Hina.

Prema rezultatima uviđaja, saobraćajna nesreća se dogodila kada se kamion s prikolicom hrvatskih registracija kretao iz smjera juga u smjeru sjevera.

Istim krakom ceste iz smjera zapada u smjeru juga kretao se automobil srbijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 38-godišnji državljanin Srbije. Vozač kamiona nije prilagodio brzinu kretanja zbog čega je vozilom prešao na suprotnu saobraćajnu traku, kojom je dolazio automobil.

(Fena  Foto:Ivica Galovic/PIXSELL)