30.7 C
Banja Luka

„Žele da ih zastraše i protjeraju sa KiM“ Kosovska policija uhapsila Srbina pred ženom i maloljetnom kćerkom

Kosovska policija uhapsila je danas na Jarinju Dalibora Spasića, medicinskog tehničara iz Kosovske Mitrovice dok se sa maloljetnom kćerkom i suprugom vraćao iz centralne Srbije, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Kancelarija je odmah stupila u kontakt sa porodicom i uhapšenom Daliboru obezbijedila advokata.

U saopštenju se konstatuje da prištinske vlasti i ovim hapšenjem žele da izazovu novu krizu i destabilizaciju prilika na terenu i, pod plaštom nekakve borbe za prava medija, zapravo zastraše i proteraju Srbe sa Kosova i Metohije.

– Lažni ministar policije Dželjaj Svečlja ponovo je jednog Srbina proglasio zločincem, umjesto da se izvini što je već uhapsio nevinog momka Nemanju Vlaškovića u Leposaviću pod lažnom optužbom da je fizički napao novinare, što je notorna laž, kao i neosnovanog hapšenja Radoša Petrovića, Dušana Obrenovića i Miluna Milenkovića – navode iz Kancelarije.

U saopštenju se dodaje da ni Spasić nije nikakav kriminalac već zdravstveni radnik u bolnici u Kosovskoj Mitrovici koga sada Svečlja pokušava da kriminalizuje samo ako je poprijeko pogledao nekog novinara.

– Svečlja koji je poznat po prevrtanju Euleksovih vozila, a njegov gazda (Aljbin Kurti) po bacanju suzavca i šok bombi i zatvaranju medija, najmanje imaju pravo da nekoga proglašavaju kriminalcima, jer su oni patentirali nasilne i kriminalne metode na Kosovu i Metohiji – dodaje se u saopštenju.

Svečlja je prethodno potvrdio da je kosovska policija na Jarinju uhapsila Dalibora Spasića, tvrdeći da je napao albanske novinare na sjeveru Kosova i Metohije.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here