Naslovna Crna Hronika Zeničanka pala sa kilogramom droge

Zeničanka pala sa kilogramom droge

0

ZENICA – Pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona (ZKD) uhapsili su četrdesetjednogodišnju Zeničanku T.E. te u pretresu stana koji koristi pronašli oko kilogram droge.

„Tokom pretresa pronađeno je 800 grama praha, upakovanog i pripremljenog za uličnu prodaju, koji asocira na spid, kao i 200 grama biljne materije koja asocira na marihuanu. Pronađen je i pištolj sa pripadajućim okvirom i pet metaka, kao i digitalna vaga za precizna mjerenja“, saopšteno je danas iz MUP-a ZDK.

Kako su dodali iz policije, sporna materija i oružje su fotografisani te su izuzeti i biće predmet potrebnih vještačenja, a pritom će biti korišteni i kao dokazni materijal u daljem postupku.

„Pritom je T.E. uhapšena i zadržana u službenim prostorijama Policijske uprave 1 u Zenici, gdje je nad njom zavedena kriminalistička obrada i gdje je ispitana u svojstvu osumnjičene“, rekli su iz policije.

Nakon prikupljanja dokaza i dokumentovanja krivičnih djela Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će policija dostaviti izvještaj protiv osumnjičene Zeničanke. Kako su iz policije potvrdili, teretiće je za prodaju droge, ali i neovlašteno držanje oružja.

Inače, kako naglašavaju iz policije, hapšenje osumnjičene rezultat je preventivnih policijskih radnji.

„Preduzimajući mjere i radnje na preveniranju posjedovanja i proizvodnje i stavljanja u promet droga, kao i otkrivanju i procesuiranju lica koja se dovode u vezu sa zloupotrebom droga, pripadnici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave 1 u Zenici su došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima T.E.“, naveli su iz MUP-a ZDK.

Kako su dodali, njen stan u Zenici, u Prvomajskoj ulici, pretresen je u skladu s prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Opštinskog suda Zenica.

 

N.N.