Naslovna Republika Srpska Zločin bez kazne: 23 godine od ubistva Kneževića

Zločin bez kazne: 23 godine od ubistva Kneževića

0

Polaganjem vijenaca i cvijeća na spomen obilježju u Palama su obilježene 23 godine od ubistva komandanta jedinice „Beli vukovi“, Srđana Kneževića.

Na današnji dan 1998. godine ispred zgrade u kojoj je stanovano u Palama ubijen je komandant „Belih vukova“ Srđan Knežević. U vrijeme ubistva obavljao je funkciju zamjenika načelnika Centra javne bezbjednosti tadašnjeg Srpskoj Sarajeva.  Više od dvije decenije porodica pita ko su nalogodavci i počinioci tog zločina?

Nadu da će ubistvo Kneževića biti rasvjetljeno gube i njegovi saborci,  članovi Udruženja boraca „Beli vukovi“. Jedinica je djelovala u sastavu Sarajevsko – romanijskog korpusa. Učestvovala je u značajnim borbama, a zahvaljujući hrabrosti i slozi saboraca ostvarila je niz pobjeda, kažu iz Udruženja „Beli vukovi“.  Ističu da se sa pijetetom sjećaju lika i djela Srđana Kneževića.

Jedinica „Beli vukovi“ odlikovana je ordenom Petra Mrkonjića, a većina boraca su nosioci ordena za hrabrost. Tokom Odbrambeno – otadžbinskog rata 17 pripadnika jedinice je poginulo, a više od 50 je ranjeno.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: