Naslovna Najnovije Zora Vidović na promociju troši 55.000 maraka

Zora Vidović na promociju troši 55.000 maraka

0

– Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović odlučila je da potroši više od 50 hiljada maraka kako bi ispromovisala projekat fiskalizacije. Iako u Vladi, a i u ministarstvu kojim rukovodi, ima više zaposlenih za poslove odnosa s javnošću koji bi mogli da promovišu fiskalizaciju u Srpskoj, Vidovićeva će ipak angažovati spoljne saradnike.

Vidovićeva je odlučila da tenderom traži nekog za promociju i brendiranje projekta fiskalizacije i za to je spremna da plati 47.000 KM bez PDV-a, odnosno 54.990 KM sa uračunatim porezom.

U prvoj fazi traži se izrada vizuelnog identiteta projekta i medijske kampanje, što podrazumijeva izradu logotipa, slogana kampanje, dizajn za štampu, bilbode, oglase, flajere, društvene mreže…

Druga faza trebala bi da bude organizovanje događaja na kojem će se predstaviti projekat fiskalizacije, a navedeno je da će to biti na pres konferenciji, na javnom događaju, na info pultovima, na prezentacijama… Nije precizirano koliko će tačno takvih događaja biti organizovano, a traže se i „treninzi za korisnike i zainteresovane strane“, za koje se takođe ništa ne precizira. Sve bi trebalo da fotografiše profesionalac.

Treća faza je promocija, odnosno kampanje u novinama, na TV, portalima, učestvovanje na sajmovima, forumima… Ni za ovu fazu Vidovićevu nije bilo briga o pojedinostima, količini kampanja, odlazaka na sajmove, u TV emisije… te je tendersku dokumentaciju bez tih pojedinosti odobrila.

Četvrta faza je izrada veb stranice o fiskalizaciji i njeno održavanje, a peta fraza je kreiranje naloga na Facebooku i Instagramu i vođenje u trajanju od tri mjeseca.

Traži se i izrada letaka, prezentacija, fascikli, rokovnika, blokova… a ni za šta od mnogobrojnog promotivnog materijala se ne navodi koja je količina potrebna.

Zahtijeva se i da promotivni materijal bude preveden na engleski?!

„Radi utvrđivanja tehničke prihvatljivosti i kvalifikovanosti komisija može odbaciti svaku ponudu koja u svom sastavu nema detaljan opis predmeta nabavke i koja nema kvalitetno razrađen i u sastavu ponude dostavljen vizuelni identitet projekta“, naveli su u Ministarstvu finasija.

Ponuđač mora da ima pozitivno poslovanje i prihode u 2020. godini više od 100 hiljada maraka, a mora da ima i mastera primjenjenih umjetnosti – grafičke komunikacije, mastera biznis administracije i sudskog tumača za engleski jezik, svi da imaju više od pet godina iskustva.

Otvaranje ponuda je 20. avgusta ove godine.

Vidovićeva je još 2019. godine, na “Jahorina ekonomskom forumu”, najavila novi sistem fiskalizacije.

„Sadašnji sistem zaista ne može više da odgovori zadatku, uočili smo mnogo problema, od toga da se ubacuju drugi softveri u fiskalne kase, do toga da kase vrlo često ne rade ili ne mogu podržati softver koji imaju“, rekla je Vidovićeva tada.

Tu su i drugi uslovi koje ponuđači treba da ispune.

(Capital)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: