Naslovna Sport Zoran Tošić o gašenju kluba u Kini i mogućem povratku u Partizan

Zoran Tošić o gašenju kluba u Kini i mogućem povratku u Partizan

Zoran Tošić nenadano je ostao bez kluba, pošto je njegov dosadašnji tim Tajdžo Juande ugašen. Iako su osnovani pre samo četiri godine, a za dve sezone su stigli od četvrte do druge lige, kineski vlasnici su morali da proglase bankrot usled finansijske krize.

To je pogodilo i bivšeg srpskog reprezentativca koji je februara 2020. godine iz Partizana otišao u najmnogoljudniju zemlju sveta, baš u vreme kada je tamo harao koronavirus.

Nije se dobro završilo i pozvali smo popularnog “Bambija” da nam iz prve ruke donese nove informacije, te objasni šta se zapravo desilo.

“Poslednje što znam je da se klub ugasio. U Kini je specifična situacija jer mnogi klubovi koji su u prethodni sezonama ime kompanije u sklopu imena kluba, morali su da menjaju ime kluba. Velika većina klubova je morala to da uradi. Gazda kluba je i vlasnik te kompanije kako se klub zvao i pretpostavljam da je to razlog što više nije imao razloga da finansira i više ulaže u fudbal. Nisam imao više kontakata i poziva, čekao sam da vidim šta će se desiti. Samo su mi javili da se klub gasi i da sam slobodan igrač“, objasnio je Tošić za B92.net.

Naravno, on će potraživati dugovanja koja su ostala prema njemu od strane Tajdžo Juandea.

„Advokat me je posavetovao da postoji FIFA fondacija koja se bavi tim slučajevima kada igrači ostanu bez kluba u slučaju gašenja kluba. FIFA fondacija može da pokrije to, ali je to proces koji će da traje. Sve sam prepustio advokatima i videćemo u kom smeru će sve da ide“.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

 

 

 

 

 

 

 

Sledeće pitanje se logično nameće, a tiče se daljih planova za nastavak karijere.

„Do kraja nedelje, do 26. marta je krajnji rok za sve igrače koji su registrovani u Kini. I sada kada sam zvanično slobodan igrač. Moći ću da vidim da li će se pojaviti neka druga opcija u ovoj nedelji. Ukoliko ne, treniraću, biću spreman za leto i videćemo šta će ono doneti“, rekao je Tošić i pojasnio:

„To važi samo za klubove u Kini. Prelazni rok za strance je završen u Kini, ali pošto sam registrovan u njihovom Savezu i vodim se kao igrač odatle onda i za mene važi taj rok do 26. marta. Ako se pojavi ponuda u narednih par dana, razmotriću je. Ukoliko ne, čekam letnji prelazni rok“.

Iako možda nije toliko realno, odmah je u srpskoj javnosti počelo da se šuška – da li je opcija povratak u Partizan?

„Poznato je da sam u Partizanu bio godinama, imao dobar odnos i sa trenerom i upravom. Oni guraju odlično i nadam se da će nastaviti tim tempom. Poznato je i da imaju velika dugovanja prema meni, stalno smo u kontaktu i pokušavamo da nađemo rešenje za to pitanje. Nismo otvarali te teme vezane za moj povratak, ali videćemo šta će se dešavati na leto“, ostavio je „prostora“ Tošić.

Foto: Profimedia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pitali smo na kraju Tošića i u vezi novosti iz CSKA, pošto je otkriveno da će novi trener biti biti Ivica Olić, a da bi u Moskvu mogli da se vrate Miloš Krasić i Elvir Rahimić. Za naše ljubitelje fudbala to su dobro poznata imena i svakako bi bio egzotičan trenerski trio.

„Imao sam danas dosta poziva iz Rusije vezano za to. Koliko znam, dosadašnji trener je dobio otkaz i u narednim danima će biti poznato da li Ivica Olić preuzima CSKA. Poznajući njega kao fudbalera i njegov karakter koji ga je vodio kroz celu karijeru kao i utisak koji je ostavio, uz Rahimića i Krasića ako su u toj priči, to bi bila fenomenalna stvar. Nijedan navijač CSKA ne bi mogao da poželi bolji trio profesionalaca, ljudi koji vole taj klub i koji su zajedno odigrali preko hiljadu utakmica. To je stvarno velika stvar za njih, ali hajde da sačekamo zvaničnu potvrdu“, podvukao je Zoran Tošić u razgovoru za B92.net.