16.7 C
Banja Luka

Zvali su ga “hercegovački Draško”, a sad ga zovu “mali Vukan”: Student pomeo na izborima iskusne političare i postao NAJMLAĐI POSLANIK U SRPSKOJ

Na izborima 2020. osvojio je mandat u Skupštini grada Trebinje i sa 21 godinom postao najmlađi  odbornik u Srpskoj. Na minulim opštim izborima Đorđe Vučinić je ponovo briljirao i postao najmlađi poslanik.

Ovaj mladi Trebinjac, apsolvent Pravnog fakulteta u Novom Sadu, jedno je od najprijatnijih iznenađenja, inače, kontroverznih izbora.

Za mandat se izborio kao kandidat Liste “Za pravdu i red” Nebojša Vukanovića.

Osvojio je oko hiljadu glasova, što doduše, nije bilo dovoljno za redovni mandat, ali je prošao na kompenzacionoj listi Vukanovićeve ekipe, koja je osvojila ukupno četiri mandata.

Đorđe kaže da će se u Skupštini zalagati za jednak razvoj svih dijelova Republike Srpske.

– Zahtijevaću da se više pažnje posveti istoku, a naročito Hercegovini koja je potpuno zapostavljena. Boriću se protiv lažnog patriotizma koji je ništa drugo nego zavjesa za kriminal i korupciju – kaže Đorđe Vučinić za Srpskainfo.

Inače ovaj šarmantni mladić je jedan od najpoželjnijih neženja u Srpskoj, a popularnost je prvo stekao ka bloger. I danas, kad sa 23 godine ima ozbiljnu političku karijeru, redovno objavljuje tekstove na blogu “Čitamo li se” i na Fejsbuk stranici “Oštro pero”.

Zbog popularnosti i političke prepoznatljivosti, prije nekoliko godina su ga na društvenim mrežama i u medijima prozvali “hercegovački Draško Stanivukovi’”, ali se Đorđu to nije svidjelo.

– Nisam Draško, on ima čitav tim iza sebe, ja radim sam. Njegovi roditelji su vrlo imućni, a moji su samo solidno situirani, pa mogu da me izdržavaju, dok se ja igram politike – rekao je Đorđe za Srpskainfo prošle godine, dok je još bio samo odbornik.

Međutim, kad zasjedne u Narodnu skupštinu Republike Srpske, roditelji ga više neće morati da ga izdržavaju, jer će najmlađi poslanik imati sasvim solidna primanja.

Pitanje je  samo kako će uskladiti sve obaveze, jer i sada, kako kaže, živi na relaciji Novi Sad – Trebinje, a sad toj ruti valja dodati i Banjaluku.

– Sve se može stići, kad se čovjek biti za prave ciljeve – kaže Đorđe.

Jedan od ciljeva je već postigao: ne zovu ga više “hercegovački Draško”.

– U posljednje vrijeme vise čujem “mali Vukan” i “Onaj mali Vukanov” – kaže Đorđe Vučinić, najmlađi poslanik dolazećeg saziva Narodne skupštine Republike Srpske, i najmlađi poslanik u istoriji Srpske, koji je ovu “titulu” preoteo upravo – Draško Stanivukoviću.

On dodaje da i dalje vodi sajt citamolise.com i fb stranicu Oštro pero Đ. V.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here