20.7 C
Banja Luka

Zvanična potvrda: Srpska open se neće igrati 2024.

Ako je postojao tračak nade da naredne godine ponovo u Banjaluci gledamo Srpska open sad i zvanično jasno da od toga nema ništa.

Spektakl koji smo u aprilu ove godine gledali u Banjaluci bio je za jednokratnu upotrebu, to je sada svima jasno jer je ATP objavio listu turnira na narednu godinu, a Srpska open nije na teniskoj mapi.

Leutar.net Zvanična potvrda: Srpska open se neće igrati 2024.

Već sredinom ove godine se moglo naslutiti da se Srpska open više neće igrati, ali je prije svega Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke govorio da borba za licencu još da traje. Na kraju je “borba” bila uzaludna i aprilski turnir se seli u Bukurešt.

Kao što je poznato Beograd je na tri godine bio otkupio licencu od Bukurešta za turnir iz serije 250, a posljednje izdanje Srbija opena održano je u Banjaluci pod nazivom Srpska open. Iako su se organizatori nadali da će i dalje ostati u najvećem gradu Srpske, a političari obećavali da će dati sve od sebe da se to desi, sada je jasno da je sve bila prazna priča.

Sada ostaje da vidimo čemu će u narednom periodu da služi teniski kompleks u koji je uloženo desetine miliona maraka.

Nedavno je Radovan Višković, premijer Republike Srpske rekao je da je Vlada RS izdvojila 28 miliona KM za potrebe teniskog  turnira Srpska open. On je tada napomenuo da je Grad Banjaluka za te potrebe izdvojio 15 miliona KM, tim je bar prema zvaničnim podacima investicija u teniski turnir iznosila 43 miliona KM.

(Srpskainfo)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here