24.7 C
Banja Luka

Nebojša Vukanović: Je li DEMOS sledeći na listi za odstrel?

Otvoren i javni sukob Slaviše Jankovića i Luke Petrovića, posle koga je Janković smijenjen da mjesta predsjednika trebinjskog DEMOS-a i  upravnika Kazneno-popravnog zavoda u Trebinju, pokazala je da nisu dobri odnosi Čubrilovića i Dodika, a veliki požar na Jahorini, razmjena niskih udaraca i žestok sukob između Ace Stanišića i Nedeljka Eleka mogao bi da dovede do eskalacije, velikih pukotina i raskola koalicije dvije stranke.

Nakon što je Blic objavio seriju tekstova o tome kako Aco Stanišić, direktor Elektro-distribucije Pale, odbornik u Skupštini opštine Pale i predsjednik Regionalnog odbora DEMOS-a za sarajevsko-romanijsku regiju, pere prljav novac kriminalnih klanova iz Srbije i Crne Gore, Belivuka i Kavačkog klana kupujući zemlju i gradeći nekretnine na Jahorini i Isgočnom , Stanišić je uzvratio udarac i uperio prstom u čelnike SNSD-a da oni stoje iza pisanja medija. Iako nije saopštio imena, očigledno da je mislio na Neđeljka Eleka, predsjednika Nadzornog odbora i prvog čovjeka Olimpijskog centra Jahorina, te vrlo izvjesno i  Nenada Nešića, predsjednika DNS-a.

Stanišić i njegovi saradnici na konferenciji za novinare javno su prozvali SNSD da stoji iza napada, da su bisoki funkcioneri ove stranke privatizovali planinu, zgrnuli milione zloupotrebama na Jahorini, te indirektno pozvali Dodika da se o svemu izjasni.

Olimpijskog centra Jahorina sa druge strane traje već duže vremena a sada dostiže vrhunac.

Mala bara, puno krokodila, poslovica je koja najpreciznije opisuje ne samo dešavanja na Jahorini već u vlasti i na cijeloj političkoj sceni Republike Srpske.

 

Nebojša Vukanović

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here