Naslovna Izdvajamo Načelnik Šamca Đorđe Miličević se vraća u SDS

Načelnik Šamca Đorđe Miličević se vraća u SDS

Danas u Bijeljini zasjeda predsjedništvo SDS RS koje će biti održano u prostorijama Gradskog odbora SDS Bijeljina, saopšteno je iz ove stranke, a konferencija za medije će biti održana u 15 časova.

Kako nezvanično saznaje portal Dešavanja u Bijeljini iz vrha SDS RS, jedna od tačaka dnevnog reda će biti i povratak u SDS Đorđa Miličevića, bivšeg funkcionera SDS (član Glavnog odbora i potpredsjednik omladine SDS RS) i sadašnjeg načelnika opštine Šamac, te da će ista biti prihvaćeno od strane vrha SDS RS.

KO SE SVE VRAĆA U SDS?

Sa načelnikom opštine Šamac Miličevićem, u SDS pristupiće i 7 odbornika lokalnog šamačkog parlamenta kao i kompletan Gradski odbor NDP (43 člana), a odluka je donesena jednoglasno saznaje portal Dešavanja u Bijeljini.

KO JE ĐORĐE MILIČEVIĆ?

Miličević je svoj politički put započeo 2002. godine.

U SDS je obavljao funkciju člana Glavnog odbora SDS RS i potpredsednika omladine SDS.

IZ SDS IZLAZI 2008.

Iz SDS izlazi 2008. godine zbog neslaganja sa tadašnjim rukovodstvom lokalnog SDS u Šamcu.

Nakon izlaska iz SDS zajedno sa Draganom Čavićem, Miličević pristupa osnivanju Demokratske partije u decembru 2009. godine.

Nakon toga svoj politički put nastavlja u NDP od 9. juna 2013. godine, koji je nastao ujedinjenjem Demokratske partije na čelu sa Draganom Čavićem i Narodne demokratske stranke na čelu sa Krstom Jandrićem. Ovom pokretu je 24. aprila 2014. godine pristupila i Nova socijalistička partija Zdravka Krsmanovića.

Obavljao je i funkciju zamjenika ministra civilnih poslova u Savjetu ministara BiH.

POBJEĐUJE 2016.

Prvi put je na funkciju načelnika opštine Šamac izabran 2016. godine ispred koalicije Savez za Promjene (SDS-PDP-NDP).

Iako Dragan Čavić napušta dotadašnji ’’zajednički politički kurs’’ koji je imao sa sa Miličevićem, i priklanja se koaliciji oko SNSD na čelu sa Miloradom Dodikom, Đorđe Miličević i dalje ostaje privržen koaliciji na čelu sa SDS, odnosno Savezom za promjene (SDS-PDP-NDP) u Šamcu koja ga je podržala i sa kojom je osvojio načelničku funkciju u Šamcu.

POBJEĐUJE 2020.

Miličević je ponovo izabran za načelnika opštine Šamac na lokalnim izborima 2020. godine ispred koalicije koju je predvodio SDS i  ubjedljivo pobjeđuje široku Koaliciju okupljenu oko SNSD u Šamcu.

BIOGRAFIJA ĐORĐA MILIČEVIĆA

Đorđe Milićević rođen je 3. novembra 1978. godine u Gradačcu. Srednju školu završio je u Šamcu, a zvanje diplomiranog ekonomiste stekao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Obrazovanje nastavlja na postdiplomskim studijama na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, smjer Svjetska trgovina i Evropska unija.

Od 2005. do 2007. godine radi kao samostalni stručni saradnik za strateško planiranje i lokalni ekonomski razvoj u Administrativnoj službi opštine Šamac. Od 2007. do 2009. godine direktor je Visoke škole u Banja Luci, a zatim do 2010. godine samostalni stručni saradnik u Urbanističkom zavodu Republike Srpske AD Banja Luka.

Od 2010. do 2013. godine radi kao samostalni stručni saradnik za logistiku RJ Brčko, Telekomunikacije Republike Srpske AD Banja Luka. Od 2013. do 2015. godine finansijski je direktor Vitinke AD Kozluk, Zvornik.

U dva navrata (2004. i 2012.) biran je za odbornika SO Šamac.

Dobitnik je „Beacon“ priznanja, kao vođa projekta „Beaconsheme “ u opštini Šamac, pokrenutog od misije OEBS-a u BiH i Savjeta Evrope. Kao vođa Radnog tima čestvovao je u izradi „Strategija ruralnog razvoja grada Banja Luka 2010.-2015.“ Od 2006. godine član je Udruženja ekonomista Republike Srpske “SWOT”.

U periodu od aprila 2015. godine do novembra 2016. godine obavljao dužnost zamjenika ministra civilnih poslova u Savjetu ministara BiH.

Od 2017. godine član je predsjedništva Saveza opština i gradova Republike Srpske.

Na lokalnim izborima 2016.godine je izabran za načelnika opštine Šamac kao kandidat „Saveza za promjene“. Za odgovoran rad i angažovanje, građani opštine Šamac mu ukazuju povjerenje i na lokalnim izborima 2020. godine i povjeravaju mu drugi mandat.

Oženjen, otac sina Čedomira i kćerke Nastasije.

(desavanjaubijeljini.com)