11.7 C
Banja Luka

RUSKI INVESTITOR „Svetofor“ STIŽE, ALI U FEDERACIJU! Zaobišao Istočno Sarajevo i Republiku Srpsku!

Posredstvom Agencije „Express consulting“, koja se, između ostalog, bavi i dovođenjem stranih investicija u Bosnu i Hercegovinu, od januara 2022. godine na bh. tržištu počet će raditi ruski trgovački lanac MERE.

U sudu u Sarajevu već je registrirano privredno društvo „Eksperttorg“ d.o.o., u okviru kojeg će poslovati lanac MERE u BiH.

„Prva planirana prodavnica treba biti otvorena na Ilidži, u Sarajevu. U toku su sveobuhvatne pripreme, prostori su već zakupljeni i trenutno se radi na renoviranju i opremanju.

Vrlo važno je to da će svi budući zaposlenici biti državljani BiH“, rekao je direktor agencije Express Consulting Kemal Muratović.

Prema njegovim riječima, ono što u potpunosti izdvaja trgovinski lanac MERE u odnosu na ostale, jeste cjenovna politika.

„Cijene svih artikala u prodavnicama MERE bit će za čak 20 posto niže u odnosu na sve druge velike lance. To je ono što je sigurno pozitivno i što je dobra vijest za potrošače u BiH“, naglasio je Muratović.

Inače, ovaj trgovinski lanac jedan je od najvećih na svijetu. U evropskim zemljama posluju pod brendom MERE, dok u Rusiji rade pod imenom „Svetofor“. O kakvoj kompaniji se radi govori i podatak da, naprimjer, u 2020. godini imaju ostvareni promet od 189 milijardi ruskih rubalja.

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here