19.7 C
Banja Luka

RUSI uništili vojnu opremu koju su UKRAJINCI skrivali u TRŽNOM CENTRU u sred KIJEVA (VIDEO)

Ruska vojska izvela je raketni napad na centar za obuku jedinica nacionalista i stranih plaćenika u regiji Rivne. Ubijeno je više od 80 militanata.

U blizini Kijeva, komandno mjesto je uzeto pod kontrolu: više od 60 ukrajinskih vojnika se predalo. A u samom glavnom gradu, MLRS baterija, koja je pucala iz praznog trgovačkog centra, uništena je visokopreciznim oružjem.

S visine od nekoliko kilometara, bespilotna letjelica otkriva kako ukrajinska instalacija Grad prvo puca iz gotovo stambene četvrti na periferiji Kijeva, a zatim se sklapa, mijenja položaj i skriva u trgovačkom centru. P

ucnjavu i kretanje teške opreme na tom području lokalni stanovnici su ranije snimali telefonom. Evo automobila Oružanih snaga Ukrajine koji stoje na parkingu, kao u garaži. Ministarstvo odbrane dobilo je informaciju od obavještajnih službi: zatvoreni hipermol koriste Oružane snage Ukrajine kao skladište municije i mjesto za parkiranje i punjenje višecevnih raketnih sistema.

Zbog toga je udarac zadat noću. “U noći 21. marta dalekometnim oružjem visoke preciznosti u noći 21. marta uništena je baterija ukrajinskih višecevnih raketnih bacača i baza za skladištenje njihove municije u nefunkcionalnom tržnom centru. 

„Predstavili smo apsolutne dokaze kriminalne upotrebe civilnih objekata u stambenim područjima od strane kijevskog nacionalističkog režima Kijev i u drugim gradovima Ukrajine, kao vatrene položaje“, rekao je Igor Konašenkov, portparol Rusko ministarstvo odbrane. A evo još jednog primjera upotrebe ultra-preciznog oružja. Možete vidjeti kretanje ljudi i opreme. Na vidiku centar za obuku vazdušno-jurišnih trupa Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Žitomir. Slijedi udarac u predmet. Visokopreciznim i hipersoničnim oružjem, oružane snage nastavljaju da uništavaju skladišta municije i baze stranih plaćenika.

Uz takvu vazdušnu podršku nastavlja se napad na položaje nacionalističkih bataljona. U blizini Kijeva, ruski vojnici uspjeli su zaplijeniti čitav arsenal teške opreme: sa tenkovima, oklopnim transporterima i malokalibarskim oružjem.
Prema izvještaju Ministarstva odbrane, jedinice ruskih oružanih snaga preuzele su kontrolu nad naseljem Sladkoe i nastavljaju uništavanje raštrkanih grupa bataljona Donbas.
Ruske trupe razvijaju ofanzivu u oblasti Novomihajlovke i završavaju zauzimanje naselja Verhnetoretskoye. „Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno 216 bespilotnih letjelica, 180 protivvazdušnih raketnih sistema, 1.506 tenkova i 152 višecevna bacača raketa“, saopštila je ruska vojska.
NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here