Naslovna Izdvajamo RUSKI NAPAD SA NAJAVOM! Večeras će gađati hipersoničnim oružjem! KINŽAL je spreman

RUSKI NAPAD SA NAJAVOM! Večeras će gađati hipersoničnim oružjem! KINŽAL je spreman

0
6237482 09.05.2020 Истребитель-перехватчик МиГ-31К с гиперзвуковой ракетой "Кинжал" летит из Истринского района в Москву на воздушный парад Победы. Антон Денисов / РИА Новости

Hiperzvučna raketa „Kinžal“ uništila je podzemni arsenal u Ukrajini sa daljine veće od 1.000 kilometara, rekao je novinarima portparol Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

„Želim da vam skrenem pažnju na činjenicu da je upotreba hipersonične aerobalističke rakete kompleksa `Kinžal` izvedena sa daljine veće od 1.000 kilometara. Vreme leta hipersonične rakete bilo je manje od 10 minuta“, rekao je Konašenkov. .

On je dodao da je „zbog hipersonične brzine i ultra-visoke kinetičke energije, bojeva glava rakete `Kinžal` uništila zaštićeni podzemni arsenal koji se nalazi u planinskoj oblasti, izgrađen još u sovjetsko vreme za skladištenje specijalne municije i projektila“.

Konašenkov je pojacnio da je u Ivano-Frankovskoj oblasti uništeno skladište ukrajinskih taktičkih raketnih sistema „Točka-U“.

„Ministarstvo odbrane analiziralo je rezultate uništavanja ukrajinskih vojnih infrastrukturnih objekata od strane sistema `Kinžal` sa hipersoničnim aerobalističkim raketama. Podzemna zaštićena skladišta za ukrajinsko avijaciono oružje i bojeve glave za raketne sisteme Točka-U koja se nalaze u naselju Deljatin, uništena su, kao i veliko skladište goriva u naselju Konstantinovka, Nikolajevska oblast“, ​​rekao je on.

Prema njegovim rečima, uništenje „Kinžalom“ velikog skladišta goriva u Konstantinovki je posledica nevidljivosti i nepovredivosti rakete za bilo koje PVO sredstvo i protivraketne odbrane neprijatelja.

Konašenkov je dodao da će Oružane snage Rusije nastaviti da nanose udare hipersoničnim raketama „Kinžal“ po vojnim objektima u Ukrajini.

„Borbena upotreba sistema `Kinžal` potvrdila je njegovu efikasnost u uništavanju visoko zaštićenih specijalnih neprijateljskih ciljeva. Udari ovog raketnog sistema avijacije na vojnu infrastrukturu Ukrajine tokom specijalne vojne operacije će se nastaviti“, rekao je general.

On je naglasio da se kompleks Kinžal koristi sa konvencionalnom bojevom glavom.

„Iako su stručnjaci dobro upoznati sa mogućnostima ovog oružja, ne samo u pogledu dometa, već i vrste punjenja“, objasnio je Konašenkov.

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube