8.6 C
Banja Luka

(UŽIVO) RAT U UKRAJINI: Kadirov upozorio Zelenskog; Pronađeni američki snajperski patroni u Mariupolju

SPECIJALNA operacija ruske vojske u Ukrajini danas je ušla u 102. dan. Ruske trupe nastavljaju da pogađaju položaje ukrajinske vojske, sistemi PVO su tokom proteklog dana oborili ukrajinski vojno-transportni avion i 17 dronova, a uništeno je i mesto razmeštanja stranih plaćenika.

Kadirov objavio novi snimak

Kadirov je postavio snimak na kome se smeje na izjavu ukrajinske strane da se ruska vojska navodno povlači u pravcu Severodonjecka.

Šef Čečenije obećao je iznenađenje ukrajinskoj vojsci i okrenuo se Zelenskom:

– Upozoravam te poslednji put! Podignite ruke i izađite na megdan sa rečima „Ne pucajte narode, predajem se!“. U suprotnom, u nevolji ste – izjavio je Kadirov.

Granatirana Mihajlovka

Ukrajinske trupe granatirale su selo Mihajlovku u 5.55 časova, ispalivši devet granata kalibra 122 mm, saopštilo je predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre, prenose RIA Novosti.

Pronađeni američki snajperski patroni

Istrošene čaure američkih snajperskih patrona pronađene su u zgradi Službe bezbednosti Ukrajine u Mariupolju, javlja dopisnik RIA Novosti.

najnovije-vesti-rat-ukrajini-donbas-harkovska-oblast-rusija-ukrajina-rat-blog-uzivo-minuta-minut-video-foto-vladimir-putin-vladimir-zelenski

Otkrivena municija je kalibra 308 (Vinčester) i 338 kalibra (Lapua Magnum). U njihovoj neposrednoj blizini nalazile su se kutije sa patronama sličnog kalibra – 308 Vinčester, koje su opremljene ekspanzivnim mecima. Kada udare u telo, oni se šire i nanose dodatnu štetu.

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here