13.7 C
Banja Luka

Prtilo: Vjesnici promjena osjećaju se na svakom koraku

Svaki dolazak zvanične elite u naš grad predstavlja prezentaciju buketa grandioznih šarenih tirada upućenih širokoj narodnoj masi koja je u suštini gladna ali i poprilično sita suhog hljeba i grandioznih igara, izjavio je dr. Slobodan Prtilo odbornik SDS-a u Trebinju.

Masa je suviše opijena i „anestezirana“ postojećim blagostanjem, da više nema ni snage za ovacije i razdragane pozdrave likovima iz bajki o obećanoj zemlji i boljem sutra.
Eliti bi bilo bolje da se realno ispovjedi svome narodu o surovosti situacije i problemima u kojima se nalazi.

Interesantno bi bilo za čuti koja je uloga gospodina Orbana u cijeloj priči i finansiranju „Solarne elektrane Trebinje 1“, ko je tu suvlasnik, a ko podanik, rekao je Prtilo.

Da li je ranija prodaja Telekoma, Rafinerije, uništavanja fabrika, šuma i polja, uništavanja i propasti domaćih banaka, pa sve do prodaje Ljubije, Alumine, ustvari početak i kraj prirodnih resursa i ekonomske baze Republike Srpske

Mi smo u proteklih 16 godina pitali, opominjali i ukazivali, a nakon 2. oktobra ćemo ukazati ali bez opomena na krivce koji su doveli do ove situacije. Oktobar će zasigurno dovesti do pomračenja sunca na nečijem nebu, znamo i na čijem. Zato postoji ogromni strah koji je jako vidljiv i osjeća se kao u tajnoj lozinci u jednom filmu „vazduh trepti k’o da nebo gori, čini mi se sprema se oluja“, naglasio je Prtilo.

Hladan tuš u besjedi našeg preosveštenog Vladike koji je krajnje ljudski upozorio da se ne uzima duša ovom lijepom gradu i da se od njega ne pravi bezlična betonska kula od karata, zatim tišina i zvižduci na koncertu nakon Čolićevog sramežljivog pozdrava upućenog zvaničniku SNSD-a, odjeknuli su kao eksplozija.

Po svemu sudeći 2. oktobar će biti noćna mora za sve one koji su se odrodili od naroda, zaključio je Prtilo.

 

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here