Naslovna Izdvajamo Inspekcija naredila Milu Đukanoviću da sruši nelegalne objekte u Kočanima!

Inspekcija naredila Milu Đukanoviću da sruši nelegalne objekte u Kočanima!

0

Urbanističko–građevinska inspekcija, u skladu sa svojim zakonskim nadležnostima, naredila je odlazećem predsjedniku i lideru DPS-a Milu Đukanoviću da sruši svoje nelegalno izgrađene objekte u Nikšiću, jer su u suprotnosti sa važećim Prostorno-urbanističkim planom opštine Nikšić.

U rješenju piše i da je građevinski inspektor dao rok od 20 dana za izvršenje ove mjere.
Kako se navodi, u pitanju su objekti u naselju Kočani, kod Krupačkog jezera.
Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) odbila je 2019. inicijativu Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) za pokretanje postupka protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića zbog neprijavljivanja uvećanje imovine u mjestu Kočani, na teritoriji Nikšića.
Đukanović je nadležnima prijavio da u Kočanima ima tri parcele ukupne površine 1.488 kvadrata, te da na najvećoj od njih (805 metara kvadratnih) posjeduje “dvije prizemne zgrade, ruševine raznog objekta”, površine 30 i 40 kvadrata, stečene kupovinom. Na snimku iz vazduha vidi se da su “ruševine” u međuvremenu postale uređena prizemna kuća.
Lider Demokratske partije socijalista (DPS), pored navodnih ruševina na svojoj parceli sagradio je i manju spratnu kuću od kamena, ali ona nije prijavljena Upravi za nekretnine i ASK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: