12.7 C
Banja Luka

Orban: Situacija u Ukrajini sve gora, moramo biti spremni na sve

Premijer Mađarske Viktor Orban i danas je upozorio na nepredvidivu situaciju i ponovio da je tokom sjednice Savjeta odbrane, 8. juna, naredio vojnom rukovodstvu zemlje da budu spremni na bilo kakav razvoj događaja u Ukrajini.

„Vojna situacija se pogoršava. Postoji mnogo nepredvidivih elemenata. U ovom trenutku, organizacije odgovorne za bezbjednost Mađarske i njihovi predstavnici moraju biti stalno spremni za akciju, šta god da se desi. Ministru odbrane, komandantu armije i ministru unutrašnjih poslova sam zadao konkretne zadatke. Mislim da smo uradili sve što smo mogli u interesu bezbjednosti zemlje“, rekao je on.

Ranije ovog mjeseca, nekoliko dana nakon što je Moskva saopštila da je dugo najavljivana ukrajinska ofanziva počela, Orban je izjavio da su se borbe na frontu intenzivirale i izrazio zabrinutost za novonastalu situaciju. On je naglasio da je bezbjednost Mađarske na prvom mjestu i ponovio da je potrebno da što prije dođe do kraja sukoba.

Prema njegovim riječima, jedina osoba na Zapadu koja bi mogla zaustaviti konflikt je bivši američki predsjednik Donald Tramp.

„U interesu Mađarske bi bilo da na čelu SAD bude zagovornik mira“, zaključuje Orban.

(rt balkan)

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here