28.7 C
Banja Luka

Vulić: Tačno je sve što je rekao predsjednik Milorad Dodik

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić naglasila je da zvanično Sarajevo već četvrt vijeka na lažima i iskrivljivanjem činjenica gradi svoju priču, te da bi konačno morali spoznati da sve što se gradi na lošim temeljima kad tad mora samo od sebe da se sruši, pa tako i njihove „ratne priče“.

„Tačno je sve što je rekao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, Sarajevo nije bilo pod potpunom opsadom, postojao je dotok i hrane i lijekova, a značajan broj ljudi je godinama bježao iz grada. Kako je sve to moglo ako je istina da su bili pod opsadom!? Mnogi iz tadašnjeg rukovodstva veoma dobro znaju kako je funkcionisao grad u toku rata, a svako ko tvrdi drugačije neka pita tadašnje premijere i ministre u Sarajevu, možda im kažu istinu“, rekla je Vulićeva za Srnu.

Ako je Sarajevo bilo pod opsadom i opokoljeno, Vulićeva je upitala zašto su onda sami sebe ubijali podmećući Srbima kukavičija jaja poput Markala, ulice Vase Miskina.

„Zašto konačno ne priznaju da su Alijine ‘Ševe’ krive za smrt Boška i Admire na Vrbanja mostu i zašto te nevine duše četvrt vijeka čekaju na svoj spomenik? Zato što oni u Sarajevu veoma dobro znaju ko ih je mučki ubio. Zato što istina boli, gospodo, boli vas i proganja, ali pobjeći od istine ne možete. Zašto ne kažete šta je sa masovnim grobnicama na kojima ste napravili velike i grandiozne objekte parama iz arapskih zemalja? Nemojte samo reći da ste regrutovanjem kriminalaca na čelu sa Jukom Prazinom, raznim Ćelama i ostalom bandom slali poruku mira Srbima? Da li je Dobrovoljačka i pokolj vojnika neki pozitivan gest? Da li su ove i mnoge druge zločine počinili ‘Srbi sa brda’, kako vi to volite da predstavljate domaćoj i svjetskoj javnosti“, istakla je Vulićeva.

Ona je poručila da bi političko Sarajevo konačno trebalo da prizna i pogleda istini u oči, a ne da na lažima grade svoju navodnu istinu.

„Ne mogu, gospodo, vaše laži vječno trajati. Jalov vam je to posao. Istina je jedna i ona uvijek nađe svoj put“, istakla je Vulićeva.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here