16.7 C
Banja Luka

Stiže afrički ciklon „Neron“! EVO I KADA NAS ČEKAJU PAKLENE VRUĆINE

U Srbiji će danas biti sunčano vrijeme uz oblačnost i dnevnu temperaturu koja će i dalje u većini mjesta biti ispod prosjeka za ovaj period godine.

Najniža temperatura biće od 11 do 15, a najviša od 21 do 25 stepeni. U Beogradu će ujutru biti umereno oblačno i sveže. Tokom dana preovlađivaće sunčano vreme uz promenljivu oblačnost.

Najniža temperatura biće oko 13, a najviša dnevna oko 23 stepena.

„Trenutno je ljeto na pauzi. Od danas kreće stabilizacija vremena, a već od srijede ide kiša na pauzu i vraća nam se ljeto. Dakle, temperatura od sutra u postepenom porastu. Neće biti naglo otopljenje što je najopasnije da za jedan dan skoči pet stepeni, već postepeno otopljavanje. A od sljedeće nedjelje dolazi afrički anticiklon, dolaze temperature veće od 35 stepeni i baš će biti vruće – rekao je meteorolog Ivan Ristić.

Novi afrički anticiklon zove se „Neron“.

– U drugoj polovini avgusta uticaj afričkog anticiklona na vrijeme u Srbiji biće sve jači. Ovo jezgro vrelog afričkog vazduha podići će temperaturu u Srbiji ponovo i do 40 stepeni, pa možemo da očekujemo tropske dane i noći i pravu ljetnju žegu – ističe Ristić.

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here