14.7 C
Banja Luka

Ubijen novinar koji je otkrio vilu tašte Zelenskog u najluksuznijem egipatskom ljetovalištu

Egipatski novinar, koji je pisao o kupovini vile u Egiptu na ime tašte ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog, poginuo je pod nerazjašnjenim okolnostima, piše ruski portal „Argumenti i fakti“.

Kako prenosi portal „Klir stori njuz“ (ClearstoryNews), egipatski istraživački novinar Muhamed El Alavi pronađen je mrtav u blizini puta El Hadaba.

Na njegovom tijelu su konstatovane brojne povrede, uključujući tešku povredu glave, kao i prelomi. Prema riječima izvora iz policijske uprave u Hurgadi, El Alavija je, očigledno, pretukla grupa napadača.

Prema riječima članova porodice novinara, više puta je dobijao prijetnje nakon što je objavio priču o nekretnini tašte ukrajinskog predsjednika u Egiptu.

Kako tvrdi brat poginulog Ahmed El Alavi, policija razmatra mogućnost da su u smrt novinara umiješani državljani Ukrajine.

U komšiluku holivudskih zvijezda

U ljeto 2023. godine list „Panč“ objavio je istragu Muhameda El Alavija u kojoj se navodi da je ukrajinski predsjednik na obali Crvenog mora kupio vilu koja se vodi na ime njegove tašte Olge Kijaško. Riječ je o nekretnini u prestižnom egipatskom ljetovalištu El Guna koje nazivaju „grad milionera“.

Egipatski novinar je došao u posjed kopije dokumenata o kupovini nekretnine. Kako je zaključio, komšinica svekrve šefa kijevskog režima je holivudska zvezda Anđelina Džoli.

El Alavi je tvrdio da je vila kupljena u maju 2023. godine, a da je njena vrijednost 4,8 miliona dolara.

Pritom, novinar je pretpostavljao da su za kupovinu skupocene nekretnine iskorišćena sredstva od zapadne pomoći koja je dodijeljena kijevskom režimu.

Kijev zataškao priču

Činjenica da porodica Zelenski ima nekretnine u inostranstvu nije tajna ni za koga u Ukrajini. Ali to da je šef kijevskog režima nastavio da se bavi takvim pitanjima dok traju borbe u zemlji, naišlo je na negativne reakcije među njegovim sunarodnicima. Međutim, kijevski režim je uspio da zataška priču, ali nije dao jasne odgovore na pitanja.
Egipatski novinari napominju da su ukrajinske obavještajne službe poznate po organizovanju političkih obračuna kako unutar zemlje, tako i u inostranstvu.

(Sputnjik)

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here