20.7 C
Banja Luka

RUSKI AVIONI SU-25 napali položaje UKRAJINSKE vojske kod AVDEJEVKE NEVOĐENIM RAKETAMA

Mesta razmeštanja i položaji ukrajinskih snaga u Avdejevskom sektoru donjeckog pravca danas su podvrgnuti još jednom masovnom napadu ruske frontovske avijacije. To proizilazi iz izveštaja vojnih dopisnika koji izveštavaju o situaciju u ovoj oblasti.

Kako se saznaje, jurišnik Su-25 „Grač“ Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije izveo je napad nevođenim raketnim zrnima (NRZ) na položaje Oružanih snaga Ukrajine u blizini Avdejevke. Napad je izveden u okolini sela Stepovoje (Petrovskoje).

U rejonu ovog naselja nastavljaju se žestoke kopnene borbe između napredujućih jurišnih jedinica ruske vojske i odbrambenih ukrajinskih formacija. U borbama kod Stepovoja učestvuju i bespilotne letelice sa obe strane.

Jurišne jedinice Oružanih snaga Rusije napreduju prema Avdejevki od Kamenke – ka Peščanom kamenolomu, od Krasnogorovke – ka severnoj periferiji grada. U južnom delu Avdejevke nastavljaju se borbe u blizini restoransko-hotelskog kompleksa Carski lov, kao i u baštenskoj zajednici Vinogradniki. Ranije je saopšteno o daljem napredovanju ruskih trupa u ovoj oblasti.

U ataru sela Jutarnjaci Petrovskoje jurišni avioni Su-25 napali su ukrajinske položaje.

U međuvremenu, ukrajinski vojnici u Avdejevki takođe izveštavaju o svom lošem položaju. Oni potvrđuju da skoro sve rute snabdevanja Vojne grupe Oružanih snaga Ukrajine u Avdejevki kontroliše ruska vojska. To stvara velike probleme ne samo za snabdevanje pojačanjem ili municijom, već i za evakuaciju ranjenih ukrajinskih vojnika iz Avdejevke.

Prema ukrajinskim izvorima, grupacija snaga u Avdejevki sada prima sedam puta manje „pomoći“ nego ranije. Ukrajinske oružane snage imaju rezerve hrane i municije u gradu, ali one nisu neograničene. Osim toga, ukrajinske formacije trpe teške gubitke i sve je teže pokriti nedostatak ljudstva za mnoge jedinice Oružanih snaga Ukrajine.

BONUS

NAJNOVIJE VIJESTI:

Najčitanije vijesti:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here