22.7 C
Banja Luka

A SADA ZVANIČNO: Ukrajina prešla u kontraofanzivu! U kojim pravcima idu napadi?

Oružane snage Ukrajine su prešle u kontraofanzivu, izjavila je zamenica ministra odbrane zemlje Ana Maljar.

Uprkos izjavama Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, koji je ranije odbio da prizna početak operacije, Maljar je izjavila da se izvode operacije u nekoliko pravaca fronta, dodajući da je pravac Bahmut (sovjetski naziv Artjomovsk) postao njihov epicentar.

Oružane snage Ukrajine koriste oklopna vozila NATO-a u južnodonjeckom pravcu.

Komandant bataljona Vostok Donjecke Narodne Republike (DNR) Aleksandar Hodakovski rekao je da su levo od Ugljedara Oružane snage Ukrajine prešle u ofanzivu u blizini sela Zolotaja Niva i Novodonjeckoje.

Prethodno je do proboja na ovom sektoru fronta došlo kod Velikonovoselovke. Prema rečima Hodakovskog, u ovoj oblasti je koncentrisano do 30 jedinica oklopnih vozila koje proizvode zemlje NATO.

‘’Prvi put na našem taktičkom sajtu videli smo „Leoparde“‘’, rekao je Hodakovski.

Hodakovski ocenjuje situaciju na ovom mestu kao tešku.

‘’Tradicionalno razbijajući komunikacije, neprijatelj je uspeo da nas dovede u težak položaj i, pronašavši naše slabe tačke, pojačava napore“, napisao je komandant bataljona na Telegramu. Prema njegovim rečima, „osetivši miris uspeha“, Oružane snage Ukrajine su bacile dodatne snage u borbu.

Borbe se nastavljaju u okolini Bahmuta

Ratni reporter Aleksandar Koc rekao je da se na području Bahmuta, koji su ranije zauzele ruske snage, nastavljaju borbe i granatiranje od strane Oružanih snaga Ukrajine. Prema rečima novinara, Soledar, koji se nalazi severno od Bahmuta i koji je u januaru prešao pod kontrolu ruskih snaga, nalazi se pod artiljerijskom vatrom. Koc je takođe rekao da se borbe vode i jugozapadno od Bahmuta.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here