Naslovna Sport ABA liga predstavila trofej „Dejan Milojević“ (FOTO)

ABA liga predstavila trofej „Dejan Milojević“ (FOTO)

0
FILE - Golden State Warriors assistant coach Dejan Milojevic passes the ball before an NBA basketball game against the New Orleans Pelicans Tuesday, March 28, 2023, in San Francisco. Golden State Warriors assistant coach Dejan Milojević has been hospitalized in Salt Lake City after suffering a medical emergency on Tuesday night, the team said Wednesday, Jan. 17, 2024. The seriousness of the situation led the NBA to postpone Wednesday's game between the Warriors and the Utah Jazz. (AP Photo/Darren Yamashita, File)

Legendarni košarkaš Dejan Milojević prerano nas je napustio 17. januara u svojoj 47. godini života.

Kako je tokom karijere ostavio veliki trag u Partizanu i Budućnosti, ABA liga je odlučila da trofej namijenjen MVP-ju ligaškog dijela takmičenja nosi ime po njemu, prenosi Telegraf.

Na svom zvaničnom sajtu ABA liga je objavila i karakteristike pomenutog trofeja.

„Sam trofej ne liči na svog imenjaka, jer nam je bilo važno da trofej samo simbolizuje Milojevićevu izuzetnu karijeru i da na njemu ima detalja koji se odnose na neki dio Milojevićevog ABA puta, kao i na njegove najveće vrijednosti i snage.

Stoga je osnova trofeja napravljena tako da ima 4 strane koje simbolizuju 4 sezone koje je igrao u ABA ligi. Natpisi na trofeju, koji uključuju njegovo ime i naziv nagrade, imaju 3 reda koji simbolizuju 3 MVP nagrade koje je Dejan Milojević osvojio.

Cijeli trofej je visok tačno 13 inča (33 centimetra) što se odnosi na broj 13 koji je Milojević nosio dok je igrao za Budućnost i Partizan.

Figura igrača na trofeju ima kameni izgled, jer je Milojević važio za jednog od najjačih igrača na našim prostorima. Na figuri je i mali osmijeh, jer će Dejan Milojević zauvijek ostati upamćen po osmijehu i po tome što je bio najljubaznija osoba ikada u svijetu košarke.

Konačno, vrijednosti kao što su košarkaška snaga i ljudska dobrota su vrijednosti koje svaki MVP treba da ima i na to bi trofej trebalo da podsjeća svakog budućeg dobitnika ove nagrade.

Trofej Dejana Milojevića izradila je renomirana vajarka Katarina Tripković, koja je kreirala i trofej za šampiona ABA lige“, stoji na sajtu ABA lige.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: