Naslovna Izdvajamo Aćimović: Skandalozne optužbe radnika trebinjskog JKP „Parking servisa“ Miljana Vasiljevića

Aćimović: Skandalozne optužbe radnika trebinjskog JKP „Parking servisa“ Miljana Vasiljevića

„Javna izjava zaposlenog JKP „Parking servis“ Miljana Vasiljevića u kojoj je iznio otvorene optužbe za mobing, zloupotrebe i diskriminaciju koju provode lokalni funkcioneri SNSD-a su skandalozne i ne mogu ostati bez odgovora“, smatra povjerenik SDS Trebinja Gordana Aćimović.

Naime, radnik „Parking servisa“ Trebinje Miljan Vasiljević je u izjavi BN televiziji rekao da su zaposleni u ovom preduzeću izloženi stalnom mobingu i pritiscima tako da ne mogu normalno da rade svoj posao.

„Dok sirotinja plaća parking“, kaže Vasiljević postoje privilegovani u gradu koji koriste uticaj i izbjegavaju plaćanje i parkinga i kazni. U tom smislu on je direktno prozvao gradonačelnika Mirka Ćurića i Luku Petrovića, direktora EPRS da nakon urgencija oslobađaju kazni jedan broj privilegovanih građana. „To je poniženje za zaposlene“, rekao je Vasiljević, ističući da ne želi da ćuti o tom problemu.

Gordana Aćimović je takođe rekla da je SNSD  cijelo Trebinje pretvorio u parking prostor: “Posljednja odluka lokalne vlasti u Trebinju da se parking prostor Sjevernog logora naplaćuje za parkiranje automobila izazvala je dosta negativnih reakcija.“

Ona je rekla da je ova “odluka da se Sjeverni logor proglasi drugom parking-zonom posebno iziritirala lokalno stanovništvo koje se s pravom pita da li više ima igdje u gradu slobodnog prostora za parkiranje koje se ne naplaćuje.

A posebno smatramo da bi vlast konačno trebala imati više sluha za cijene parking usluga i standard građana koji je zahvaljujući „blagodetima“ ove vlasti sve lošiji.”

„Takođe, kakvu poruku mi šaljemo turistima za koje se hvalimo da ih je sve više u gradu Trebinju, kada su ljudi u stalnom strahu da im „Parking servis“ ne blokira automobil, jer su posebno „stranci“ na meti drakonskih kazni i žrtve očigledne diskriminatorske politike lokalnih moćnika”, smatra Aćimović.

“I, konačno, da li je vrijeme da se preispita politika cijena za usluge parkiranja koje su u Trebinju najveće u regionu, pa i dvostruko veće u odnosu na mnogo veće gradove”, rekla je Aćimović i konstatovala da su “sve su ovo pitanja za lokalni parlament i jednu otvorenu i konstruktivnu raspravu, posebno imajući u vidu teške optužbe za zloupotrebe koju su javno iznesene.”

ISTOK