Naslovna Crna Hronika Srbija: Preminuo u toaletu bolnice, čistačica ga našla nakon četiri dana

Srbija: Preminuo u toaletu bolnice, čistačica ga našla nakon četiri dana

0

Petar Simić (82) nestao je 1. maja na VMA, a njegovoj kćerki Maji četiri dana kasnije javljeno je da joj je otac preminuo i da su ga pronašli upravo u zgradi ove ustanove.

Od kada sam dobila poziv da mi jave da mi je otac preminuo, nisam imala nikakve konkretne informacije. Tek kada sam otišla da vidim tijelo i da preuzmem njegove stvari, saznala sam da je moj otac pronađen u toaletu VMA – priča Maja.

Kako kaže, on je u ambulantu Hitne pomoći pri VMA otišao ujutru zbog bolova u stomaku. Knjižicu je predao u 8.40, da bi potom satima čekao hirurga.

Porodici je u 14.45 sati javio da i dalje nije primljen na pregled, bio je veoma ljut. Nakon toga izgubili su svaki kontakt sa njim jer mu se telefon ugasio.

Ovo je stvarno nedopustivo. Četiri dana je njegovo tijelo bilo u toaletu. Tek ga je danas pronašla čistačica. Ja sam pored tog toaleta prošla dva puta i razmišljala da uđem da provjerim da li je unutra, međutim, računala sam da je za pet dana neko ušao da ih očisti i da bi ga pronašao – dodaje ona.

I Maja i njena majka su više puta zvale bolnicu, odlazile tamo da ga traže, postavljale i obavještenja po zgradi ove ustanove, ni ne sluteći da se Petar sve vrijeme nalazio tamo.

Sa VMA su rekli da je pacijent upisan u 8.40 ujutru, ali da ne znaju šta se sa njim naknadno dogodilo. Nakon što je tijelo pronađeno, iz ove ustanove nismo dobili komentar, pišu srbijanski mediji.

 

(Novi.ba)