Naslovna Region Masovna tuča, potom i napad na policiju

Masovna tuča, potom i napad na policiju

Pripadnici Policijske uprave u Kruševcu uhapsili su R. N. (1979), T. V. (1992), K. R. (2001), S. A. (1969), S. N. (2000) i D. A. (1986) iz Kruševca.

Policija je uspostavila javni red i mir i privela učesnike tuče u kojoj je sedam osoba napalo dvojicu kruševljana i naneli im povrede, saopštila je Policijska uprava Kruševac.

Po nalogu osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu, osumnjičenima R. N., T. V., K. R., S. A., S. N. i D. A. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu, dok će krivična prijava protiv maloletnika biti podneta Višem javnom tužilaštvu u Kruševcu.

Kako prenose „Novosti“, ovom napadu prethodila je masovna tuča oko 10 učesnika koji su se sukobili u Čolak Antinoj ulici naočigled brojnih gostiju bašti kafića.

Sve se dogodilo oko 19 sati. Prema nezvaničnim informacijama, sevnuli su i noževi, a sukob se umalo nastavio i u policijskoj stanici.

Policija je vrlo brzo izašla na lice mesta i uspela da privede vinovnike okršaja, a na ulici je oko sat vremena bio parkiran i polo kruševačke registracije, prolaznici su pretpostavljali da je jedna grupa sukobljenih bila u tom kolima. Na ulici su vidljivi tragovi kočenja. Policija je oko sat vremena obezbeđivala mesto događaja sve do dolaska šlep-službe, koja je uklonila auto s ulice.

U međuvremenu, u policijsku stanicu privedeni su osumnjičeni zbog postojanja osnova sumnje da su napali službeno lice, a potvrđena je i sumnja da je sedam osoba prethodno napalo dvojicu Kruševljana i nanelo im povrede. Ali,ni tu nije bio kraj. Prilikom intervencije policije na uspostavljanju jvnog reda i mira, napadnuti su pripadnici policijski službenici. I u stanici su privedeni pokušali da nastave obračun, dokačili su i staklo na ulazu u sedištu Policijske uprave.

Svi učesnici su identifikovani.

(Tanjug)