Naslovna Najnovije Agencija za osiguranje RS namijenjena Stevandiću

Agencija za osiguranje RS namijenjena Stevandiću

Vlada Republike Srpske predložila je Narodnoj skupštini RS da za vršioca dužnosti direktora Agencije za osiguranje RS bude imenovana Draženka Janjanin, kadar Ujedinjene Srpske (US) Nenada Stevandića.

Istovremeno, Vlada je Narodnoj skupštini RS predložila da razriješi dosadašnjeg direktora Agencije Slavena Dujakovića.

Vlada predlaganje Draženke Janjanin traži „kako bi se omogućio nesmetan kontinuitet u radu Agencije za osiguranje Republike Srpske“.

Draženka Janjanin je bila kandidat US za odbornika u Skupštini grada Banjaluka, ali joj sa osvojenih 871 glas nije pošlo za rukom da osvoji mandat.

Ona je supruga Mire Janjanina, poznatog banjalučkog muzičara. Portal CAPITAL objavio je ranije da će Janjanin dobiti 100.000 KM za promociju radova na Koridoru VC, u dijelu koji prolazi kroz Republiku Srpsku.

Podsjećamo, nakon što je Vlada pokrenula smjenu Dujakovića, on je rekao da smjena, za koju tvrdi da je nezakonita, koštati građane Srpske pola miliona maraka.

„Ako me smijene, to će biti nezakonito. Ja ću svoja prava tražiti na sudu i moraće da mi isplate najmanje oko 500 hiljada maraka odštete, plus isto toliko novom direktoru kojeg misle da imenuju“, naglasio je Dujaković.

CAPITAL