Naslovna Crna Hronika AKCIJA KORIDOR- Krijumčarena roba u vrijednosti pola milijona KM, osumnjičeni lišeni slobode

AKCIJA KORIDOR- Krijumčarena roba u vrijednosti pola milijona KM, osumnjičeni lišeni slobode

0

U nastavku realizacije navedenih aktivnosti, u okviru operativne akcije KORIDOR, pretresom na području Bijeljine, Brčkog, Ugljevika i Doboja pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, kao i kao predmeti koji potiču od izvršenja krivičnog djela municija.  

Osumnjičeni se terete da su od avgusta do decembra 2021. godine iz Srbije i Crne Gore u BiH učestvovali u krijumčarenju tekstilne robe i cigareta u vrednosti od najmanje pola miliona konvertibilnih maraka, a koji prethodno nisu prošli carinski postupak.

Tekstilnu robu nabavljali su u Turskoj, Kini, Srbiji i drugim zemljama, odnosno cigarete u Crnoj Gori, nakon čega su nabavljenu robu prokrijumčarili preko državne granice iz Srbije u BiH i nastavili da je prodaju na tržištu BiH u Bijeljini, Doboju i Brčkom, a najvećim dijelom na pijaci u Arizoni. ,

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istakao je da Granična policija BiH kontinuirano radi na sprečavanju svih oblika prekograničnog kriminala i presecanju lanca krijumčarenja cigareta i tekstila i zahvalio pripadnicima Granične policije i Tužilaštva na još jednom uspešna operacija.

 

Trenutno je 8 osumnjičenih lišeno slobode i privedeno u službene prostorije Granične policije BiH, gdje će se obaviti kriminalistička obrada i saslušanje osumnjičenih.

Nakon kriminalističke obrade i saslušanja osumnjičenih, postupajući tužilac Tužilaštva BiH će donijeti odluku o daljem statusu osumnjičenih. Aktivnosti u ovom slučaju se nastavljaju.

(VIJESTI SRPSKE)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: