20.7 C
Banja Luka

Akcija spašavanja nakon terorističkog napada u Moskvi: 133 tijela izvučena iz ruševina

Moskva, 23. mart 2024. – Nakon terorističkog napada koji je potresao koncertnu dvoranu „Siti krokus hol“ u Moskvi, akcija spašavanja je završena, ali potraga za preživjelima još uvijek traje. Guverner Moskovske oblasti, Andrej Vorobjov, objavio je na svom „Telegram“ kanalu da su spasilačke ekipe u proteklih 24 sata iz ruševina izvukle 133 tijela, dok je identitet 50 mrtvih preliminarno utvrđen.

„Napori spasilačkih timova su neumorni. U proteklih 24 sata, iz ruševina su izvučena 133 tijela, dok je identitet 50 žrtava preliminarno potvrđen“, napisao je guverner Vorobjov.

On je također naglasio da se čeka identifikacija članova porodica žrtava, dok se u bolnicama medicinski timovi bore za živote 107 povrijeđenih.

Teroristički napad u Moskvi dogodio se sinoć u koncertnoj dvorani, kada su četvorica napadača nasumično otvorila vatru na prisutne posjetitelje koji su došli na koncert.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da su svi napadači uhapšeni, pružajući određenu dozu olakšanja u ovoj teškoj situaciji.

Očevici su opisali kaotičnu scenu u dvorani, opisujući paniku i strah koji su obuzeli prisutne dok su pokušavali pobjeći od napadača. Hitne službe i spasilačke ekipe odmah su reagovale na pozive za pomoć i brzo su stigle na mjesto događaja kako bi pružile podršku i spasile živote koliko je to moguće.

Ova tragedija je duboko potresla grad Moskvu i izazvala val šoka i tuge širom Rusije. Vlada je obećala temeljitu istragu kako bi se pronašli odgovorni za ovaj kukavički čin i osigurala pravda za žrtve i njihove porodice.

Dok se grad bori s posljedicama ovog napada, solidarnost i podrška zajednice su evidentni, dok ljudi pružaju pomoć i podršku onima koji su pogođeni ovom tragedijom. Moskva ostaje snažna i odlučna u suočavanju s izazovima koji su joj postavljeni, dok se zajedno okreće ka nadolazećim danima s nadom i odlučnošću da se izgradi sigurnija budućnost za sve svoje građane.

(Vijesti Srpske)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here