Naslovna Najnovije „Ako misle da će gradonačelik igrati kako oni sviraju, grdno su se...

„Ako misle da će gradonačelik igrati kako oni sviraju, grdno su se prevarili“ (VIDEO)

0
SDS Bijeljina Ljubiša Petrović

– Neću povlačiti prijedlog budžeta iz skupštinske procedure, jer ispunjavam zakonsku obavezu da se do 31. marta prijedlog budžeta mora naći u skupštinskoj proceduri. Prošli put prijedlog budžeta je povučen, jer nisam dozvolio da se peglaju krađe i lopovluci iz 2020 godine na račun novca iz ove godine – kazao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

On je rekao da je finansijski izvještaj za prošlu godinu gotov i on će biti proslijeđen ministarstvu.

Komentarišući današnju sjednicu gradskog parlamenta u Bijeljini, Petrović je u za izjavi BN TV rekao je da je bolje da određene budžetske stavke ostanu u minusu, da se zna ko je nenamjeski kriminogeno i koruptivno trošio novac u prošloj godini,nego da se peglaju ta srestdva na račun ove godine.

On je rekao da je finansijski izvještaj za prošlu godinu gotov i on će biti proslijeđen ministarstvu.

On je rekao da su najsporniji amandmani oni koji se tiču odjeljenja za stambeno komunalne poslove kada se oduzimaju sredstva za eksproprijacije, za izgradnju. Dakle sve ono što podstiče razvoj grada.

„Licemjerno je, neljudski i politički govoriti da je za razvoj grada, a vi skidate te pozicije, oduzimate ta sredstva i kažete da se neće moći graditi javno parkiralište,vatrogasni dom….Dovodi se u pitanju i realizacija izgradnje  autobuske  stanice, te niz radova koji su započeti i čija realizacija treba da uslijedi u toku ove godine.Neka  se zna da  je zato odgovorna skupštinska većina,a ne gradonačelnik, rekao je Petrović.

On je rekao da na prijedlog budžeta Bijeljine pristigao veliki broj amandmana od koalicije, koju predovidi SNSD, koji nisu  u skladu sa zakonskim procedurama i imaju za  cilj da raščerupaju novac, da ga usmjere na one institucije gdje su imenovani direkotri od strane skupštinske većine i grupacije oko SNSD-a.

Prema njegovim riječima, oni imaju  zadatak da skidanjem pozicija sa odjeljenja za stambeno komunalne poslove da time uzrokuju da se neće moći popravljati ni udarne rupe na asfaltu.

Isti scenario kao u Banjaluci.

– Neće se moći održavati ni javna rasvjeta, kositi gradsko zelenilo, odlagati i upravljati komunalnim otpadom… Oni imaju za cilj da prikažu gradsku upravu i kabinet gradonačelnika kao nesposobnu.

To neću  dozvoliti i sve amandmane koji nisu u skladu sa  zakonskim procedurama neću izvršavati, pa neka me tuže za neizvršenje budžeta i njihovih amandmana, koji nisu ni ekonomski pismeni jer ne sadrže sa koje pozicije treba oduzeti sredstva, a na koju dodati.

„Ako misle da će gradonačelik igrati kako oni sviraju, grdno su se prevarili, nema od toga ništa“, kaže Petrović i dodaje da neće dozvoliti da ni jedan amandman koji nije u skladu sa zakonskom procedurom bude  izvršen.

„Neka me tuže, jer neću poštovati ovakve nezakonske amandmane“, jasan je Petrović.

On je rekao da postoje amandmani koje treba podržati, koji se tiču povećanja iznosa za poljoprivredu, pronatalitetnu politiku, privredu i ostale društveno osjetljive kategorije.

„Za vanredne stavke se mogu iskoristiti sredstva iz prelivanja budžeta, a ne namjenske, gdje se sredstva preusmjeravaju na druge kanale. Ovakvim amandmanima ide se prema blokadi grada. Skupštinska većina dovodi u pitanje funkcionisanje grada“,rekao je u izjavi za BN TV gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

U Bijeljini danas zasjeda gradska skupština, a na dnevnom redu je prijedlog budžeta grada od 51,5 miliona KM.

I u Bijeljini je identična situacija onoj u Banjaluci, gdje skupštinske većine predvođene SNSD-om pokušavaju da blokiraju rad gradonačelnika Ljubiše Petrovića (SDS) i Draška Stanivukovića (PDP).

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: