Naslovna Izdvajamo Ponovo se zadužuju i daju 8 miliona KM za Microsoft licence

Ponovo se zadužuju i daju 8 miliona KM za Microsoft licence

0
Zgrada Vlade

Vlada Republike Srpske izdvojiće 8,1 milion maraka za nabavku Microsoft licenci u naredne tri godine.

Teneder za nabavku Microsoft licenci vrijedan 6,9 miliona KM bez PDV-a, Vlada RS je podijelila na dva lota.

Lot 1, vrijedan 6,8 miliona KM bez PDV-a za tri godine, odnosi se na obnovu Microsof Enterprise Subscription ugovora od 2021. do 2023. godine, dok se lot dva odnosi na nabavku Microsoft licenci za potrebe edukativnih ustanova kroz Open program, a vrijedan je 44.000 KM bez PDV-a na godišnjem nivou, odnosno 132.000 KM za trogodišnji period.

U detaljno nabrojanim uslovima koje ponuđači trebaju ispunjavati, između ostalog, se navodi uspješno iskustvo u realizaciji najmanje jednog ugovora čija vrijednost nije manja od milion KM, a koji je za predmet imao nabavku Microsoft licenci u posljednje tri godine.

Od ponuđača se traži i da zapošljavaju ili imaju na raspolaganju članove tehničkog osoblja sa Microsoft sertifikatima. Za 13 sertifikata traže se uglavnom najmanje dvije ili tri osobe s tim da jedna osoba može imati više sertifikata.

Rok za dostavljanje ponuda je 10. maj.

Proteklih godina Vlada RS je Microsoft licence nabavljala od „Lanaca“ kojem su po tom osnovu isplaćeni milioni maraka građana Srpske.

U odnosu na prethodni trogodišnji period, kada je „Lanacu“ za licence isplaćeno 5,1 milion KM, Vlada je sada procijenila da će ove licence koštati čak 1,8 miliona maraka više.

„Lanaco“ je jedna od tri vodeće IT firme, a biće zanimljivo vidjeti da li će ovaj posao ponovo pripasti njemu, ili će, ipak, uspješniji biti „Prointer“ koji je posljednjih godina neprikosnoven na tenderima Vlade i vladinih institucija.

(Capital)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: