Naslovna Izdvajamo AKTIVISTA SNSD-a pucao iz CZ Tetejca na Miladina Stanića

AKTIVISTA SNSD-a pucao iz CZ Tetejca na Miladina Stanića

0

Šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić napadnut je u popodnevnim časovima i ranjen je u ruku hitcem iz pištolja “ CZ tetejac“ kalibra 7,62 milimetra. Stanića je napao komšija i rođak Petar Stanić dok je vozio traktor u rodnom selu ispred porodične kuće na seoskom putu.

Miladinu je povrijeđeni palac na desnoj ruci i trenutno je zbrinut u Opštoj bolnici u Prnjavoru, gdje će vjerovatno biti zadržan na ispitivanju i liječenju, i srećom u pucnjavi nije zadovio teže povrede opasne po život.  Napadač je istaknuti aktivista i član SNSD-a, a Miladin kaže da je Petar više puta prijavljen od strane mještana i komšija zbog prijetnji i napada, i da dugo vremena imaju problem sa njim.

„Vozio sam traktor i krenuo da obrađujem imanje kada je na ispred mene na seoskom putu iskočio napadač i odmah počeo da me vrijeđa i napada, a onda izvadio pištolj „tetejac“ i opalio dva metka, od kojih me je jedan pogodio u palac ruke. Laž je da je na mene pucamo iz nekog „gasnog“ pištolja, kako su objavili pojedinih mediji, jer se radi o pravom pištolja, a imaju čaure i ostali dokazi.Ukazivao sam u više navrata ranije policiji i lokalnim vlastima na njegovo ponašanje, napade i prijetnje, on je prijavljen od strane komšija nadležnim organima u više navrata, ali je uživao zaštitu institucija jer je istaknuti član i aktivista SNSD-a, i na kraju je došlo do ovoga“  rekao mi je Miladin u kratkom telefonskom razgovoru.

Policija i Tužilaštvo, koje je izvršilo uviđaj, treba da utvrde šta je pozadina i da li se radi o pokušaju ubistva jednog od lidera SDS-a i opozicije, i da li ovaj napad ima političku pozadinu. Slučaj treba biti prioritet jer su oružani napadi u 21-om vijeku nedopustivi, posebno na opozicione političare i medije.

Ovaj i slični napadi su za svaku osudu, i posledica su sveopše anarhije u društvu i nerada zarobljenih institucija i pravosuđa, koje toleriše nasilje i radi pod uticajem politike i vladajuće stranke, te neprimjerenog diskursa, prijetnji i napada koje vladajuća stranka često koristi u obraćanju političkim protivnicima i opoziciji.

Nebojša Vukanović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: