Naslovna Društvo Amateri iz Trstenika najbolji u Trebinju: Najviša ocjena za predstavu “Pomorandžina kora“

Amateri iz Trstenika najbolji u Trebinju: Najviša ocjena za predstavu “Pomorandžina kora“

Predstava „Pomorandžina kora“ Trsteničkog pozorišta pobjednik je 64. Festivala festivala u Trebinju

Pored Zlatne maske za najbolju predstavu u cjelini po izboru stručnog žirija festivala, ostvarenje ansambla iz Trstenika, po tekstu Maje Peleviće i u režiji Branislave Stefanović, proglašeno je najboljim na festivalu i po ocjeni žirija publike.

Zlatnom maskom nagrađena je i kostimografija „Pomorandžine kore“, koju potpisuje Jelena Jović.

Najvećim priznanjem festivala žiji je dvostruko nagradio reditelja Igora Pavlovića,  za režiju i scenografiju predstave „Policajci“ Gradskog pozorišta Bečej, a ovom ostvarenju pripale su još dvije Zlatne maske – za najbolju žensku ulogu Gordani Adamov, te ansamblu za najbolju kolektivnu igru.

Zlatna maska za najbolju mušku ulogu pripala je Dimetu Kocevskom iz predstave „Ne igraj na Engleze“  Teatra pri Domu kulture „Ivan Mazov-Кlime“ iz Кavadaraca.

Obje Zlatne maske za epizodne uloge, mušku i žensku, otišle su Bjelopoljskom pozorištu, Vladu Tomoviću i Sanji Ćirović, partnerima u predstavi „Vlast i njena opozicija“.

Zlatna maska za najbolju autorsku muziku dodijeljena je kompozitoru Zoranu Šugiću za muziku u predstavi „Mali Agaton“ DIS  Pozorišta mladih iz Banjaluke.

Na ovogodišnjoj smotri najboljih amaterskih ostvarenja u regionu učestovalo je šest pozorišta, po dva iz Srbije i Srpske, jedno iz Sjevene Makedonije i jedno iz Crne Gore.

Kao prateći program šest festivalskih dana održavane su i promocije knjiga i izložbe, a posljednje festivalske noći izveden je dramski prikaz velikog rata na Kosovu i Metohiji „Jedini put“, u režiji Jasmine Stoiljković.

(Srpskainfo)