Naslovna Najnovije AMERI JAVLJAJU! Rusi napadaju Odesu, sprema se velika akcija

AMERI JAVLJAJU! Rusi napadaju Odesu, sprema se velika akcija

0

Kako prenosi internet portal „Kapital“, bivši američki obaveštajac Skot Riter, objasnio je udare Oružanih snaga Rusije na Odesu, željom da se neutrališe pretnja Krimu sa Crnog mora.

Istovremeno, bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor tvrdi da je ukrajinski lider Volodimir Zelenski u panici zbog masovnog odbijanja ukrajinskih boraca da se povinuju naređenjima komande.

Riter objašnjava da Kijev koristi Odesu kao odskočnu dasku za napade na rusku teritoriju, te da će ruske trupe osigurati da se ovo više nikada ne ponovi.

Podsetimo, dan nakon terorističkog napada na Krimski most, snage ruske vojske već tri dana vrše napade na lučke oblasti Odese.

U izveštaju Ministarstva odbrane Ruske Federacije od 18. jula govori se o bombardovanju mesta i objekata na kojima se pripremao napad na most.

Sutradan je resor izvestio o uništenju vojne infrastrukture Oružanih snaga Ukrajine. Danas se u izveštaju ponovo govori o udarima na mesta gde su se pravili čamci za terorističke napade.

S druge strane,  bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor ističe da je ukrajinski lider Vladimir Zelenski u panici zbog masovnog odbijanja ukrajinskih boraca da se povinuju naređenjima komande, ali i zbog sve većeg broja dezertera u redovima Oružanih snaga Ukrajine, što postaje pretnja vlastima u Kijevu.

– Liderstvo Zelenskog se dovodi u pitanje. Ukrajinski oficiri pucaju u vojnike koji odbijaju da idu u borbu. Ogroman je broj dezertera koji se predaju u celim vodovima – rekao je Mekgregor na svom „Jutjub“ kanalu.

Oficir je primetio, da ukrajinski vojnici često dobrovoljno napuštaju svoje položaje kako bi otišli kod Rusa, koji se prema njima ponašaju normalno.

– Za mnoge ukrajinske borce, predaja jedina šansa da ostanu živi, i ne učestvuju u besmislenoj bici – dodao je Mekgregor.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube