Naslovna Svijet Američki dron pronađen kod Sevastopolja na dubini od 900 metara

Američki dron pronađen kod Sevastopolja na dubini od 900 metara

0

Podvodni robot se spustio na dno mora i pronašao MK-9 na dubini od oko 850 do 900 metara, prenosi „ForPost“.

Američki dron MK-9 pronađen je u blizini Sevastopolja na dubini od oko 900 metara, javio je medij „ForPost“ pozivajući se na izvor blizak ruskom Ministarstvu odbrane i upoznat sa detaljima operacije.
„Podvodni robot se spustio na dno mora i pronašao MK-9 na dubini od oko 850 do 900 metara. Nedaleko od ove zone nalazi se krak gasovoda Južni tok“, prenio je „ForPost“.
Ako je vjerovati izvoru, u ovom trenutku ruski ratni brod dežura na površini u zoni gdje se srušila američka letjelica. Izvor navodi da stručnjaci razmišljaju o daljim akcijama za podizanje ovog drona sa morskog dna.

A kako javlja autorski kanal Borisa Rožina, stručnjaka Centra za vojno-političko novinarstvo, iznad mjesta gdje je pronađen dron dežura brod Crnomorske flote kako niko ne bi mogao da priđe blizu mjesta pada.
S obzirom na veliku dubinu na kojoj se nalazi američki dron, trenutno se razmatra kako i čime da se izvuče na površinu, prenosi „ForPost“. U Crnomorskoj floti postoji brod koji je sposoban da to uradi – legendarna „Komuna“ izgrađena 1913. godine, javlja Rožin.
„Komuna“ je obnavljana više puta i ima ogromno iskustvo u podvodnim radovima, podigla je nekoliko podmornica, potopljenih aviona i brodova, a ima i vozila sposobna da rade na dubini do 1 km.
Godine 1928. podigla je na Baltiku potopljenu britansku podmornicu L-55, koju su raznijele mine dok je izbjegavala sovjetske razarače.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube