34.7 C
Banja Luka

Arsenal oružja sakrio u poljski WC kod komšinice

GRADIŠKA – Kada je vlasnica obilazila svoje imanje u Trošeljima, kod Gradiške, ostala je zatečena jer je u poljskom WC-u pronašla veliku količinu naoružanja, za koje je policija istragom utvrdila da pripada njenom komšiji Marku V. (22).

Sve se desilo 23. oktobra, kada je, kako saznajemo, po dolasku iz inostranstva žena na svom imanju pronašla više pušaka i pištolja, kao i veliku količinu municije te je, šokirana, odmah alarmirala policiju.

Policiji nije dugo trebalo da operativnim radom dođe do osumnjičenog za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Radi se, kako saznajemo od izvora bliskih istrazi, o njenom mladom komšiji koji je i priznao istražiocima da je naoružanje sakrio u komšijski poljski WC.

“Pravdao se da je strastveni zaljubljenik u oružje, a tokom pretresa njegovih prostorija policija je pronašla još oružja, ali je za njega imao dozvole, dok je ono za šta nije imao dozvolu sakrio na imanje komšija”, rekao je izvor “Nezavisnih”.

Takođe saznajemo da mladić nije odranije poznat policiji po vršenju krivičnih djela.

Nezvanično saznajemo da su u poljskom WC-u pronađene tri puške, takozvani krateži,  kao i jedna vojna automatska puška.

Osim toga, nađena su tri različita pištolja, kao i jedna bomba, a takođe i ukupno 1.250 metaka različitog kalibra.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Gradiška, policijski službenici su u ponedjeljak identifikovali i uhapsili M.V. iz Gradiške zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

“Naime, 23. oktobra Policijskoj stanici Nova Topola prijavljeno je da se na privatnom posjedu u mjestu Trošelji, grad Gradiška, nalazi veća količina vojnog naoružanja: vojne puške, municija, minsko-eksplozivna sredstva. Preduzimajući operativne i istražne mjere i radnje policijski službenici su došli do operativnih saznanja da je navedeno vojno oružje vlasništvo M.V. iz Gradiške”, naveli su iz policije.

Dodaju da je o svemu upoznat dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se protiv M.V. u redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

(Nezavisne)

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here