Naslovna Najnovije Atentat na ruskog diplomatu!

Atentat na ruskog diplomatu!

0

Pošiljka sa ekplozivnom napravom, adresovana na direktora Ruskog doma u Centralnoafričkoj republici Dmitrija Sitog na kog je ranije danas izvršen atentat, poslata je iz Lome, prijestonice afričke države Togo, zaključuje se na osnovu fotografije pošiljke kojom Sputnjik raspolaže.

Pošiljku je poslao Aleks Seviljano Minguesa.

Prema riječima atašea za štampu ruske ambasade Vladislava Iljina, stanje direktora ruske institucije koji je nakon atentata hospitalizovan u bolnici u gradu Bangiju je stabilno, ali teško.

Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je da Moskva očekuje da će odgovorni za atentat na direktora institucije biti identifikovani i kažnjeni.

Visokorangirani izvor u policiji rekao je za Sputnjik da vlasti Centralnoafričke republike namjeravaju da pronađu i surovo kazne umiješane u teroristički akt protiv direktora Ruskog doma.

Prema prvobitnim informacijama, atentat na Sitija izveden je u njegovoj kući, a prema riječima šefa policije, eksplodirala je bomba koja se nalazila u pošiljci koja mu je stigla na kućnu adresu.

Policija je navela i da je Siti i ranije dobijao pošiljke sa prijetnjama, zbog čega se u više navrata obraćao policiji kako bi se utvrdilo ko šalje te prijetnje.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube