Naslovna BIH ATV JAVLJA: Stanivuković lider opozicije! PRVI U ANKETI

ATV JAVLJA: Stanivuković lider opozicije! PRVI U ANKETI

0

Opozicija ima manje šanse za pobjedu nakon novog cijepanja, a Draško Stanivuković je percipiran kao lider opozicije, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja koje je sprovela agencije Metriks.

35 odsto ispitanih smatra da opozicija ima manje šanse za pobjedu, do 18 odsto smatra da su im šanse veće. (41 odsto ne zna odgovor na to pitanje).

Agencija je pitala građane i šta misle o osnivanju novog pokreta Jelene Trivić i tu je trend da velika većina ne zna ili nema mišljenje, a podjednak broj (25% naspram 23%) smatra to i dobrim i lošim potezom.

Stanivuković je u ukupnom uzorku viđen kao lider opozicije u Srpskoj (28 odsto), a iz agencije napominju da kod opoziciono orijentisanih ispitanika kao lider prednjači Jelena Trivić. Nebojšu Vukanovića kao glavnog opozicionara vidi 12 procenata ispitanika.

Istraživanje javnog mnjenja: SNSD ima ubjedljivo najveću podršku građana Srpske

Istraživanje je sprovedeno na reprezentativnom uzorku od 948 punoljetnih ispitanika, u periodu od 18. do 23. aprila 2023. putem telefonske ankete. Uzorak obezbjeđuje teritorijalnu reprezentativnost po izbornim jedinicama u Srpskoj, uz 34% urbanog stanovništva iz gradskih naselja, 31% ispitanika iz perifernih urbanih naselja, te 35% ispitanika iz seoskih naselja. Žene čine 49% ispitanika, dok su muškarci 51%, s prosječnom starosti od 47 godina. Uzorak je reprezentativan za populaciju Srpske po radnom statusu i obrazovnom statusu, navode iz agencije Metriks.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube