24.7 C
Banja Luka

Australija priznala „Sinofarm“ vakcine

Australija je saopštila da priznaje kineske vakcine protiv virusa korona „Sinofarm“ za one koji dolaze u tu zemlju.

Uprava za terapeutsku robu Australije (TGA) saopštila je da je dobila „dodatne informacije koje pokazuju da ove vakcine pružaju zaštitu i potencijalno smanjuju vjerovatnoću da će dolazni putnik prenijeti infekciju kovid-19 drugima dok je u Australiji ili da će se osjećati loše zbog kovida-19“.

Priznavanje kineskih vakcina dolazi u trenutku kada su bilateralni odnosi između dvije zemlje na niskom nivou zbog zahtjeva Kanbere da se ispita porijeklo virusa korona.

Australija je priznala i „Kovaksin“, proizvođača „Barat Bioteh“ iz Indije. Ranije je priznata druga kineska vakcina koju proizvodi „Sinovak“. Priznavanje kineskih i indijskih vakcina „znači da će se mnogi građani Kine i Indije, kao i drugih zemalja u regiji u kojima su ove vakcine široko rasprostranjene, sada smatrati potpuno vakcinisanim pri ulasku u Australiju“.

„Ovo će imati značajan uticaj na povratak međunarodnih studenata i putovanja kvalifikovanih i nekvalifikovanih radnika u Australiju“, dodaje se u saopštenju TGA. Australija je od izbijanja pandemije u decembru 2019. prijavila 172.030 slučajeva kovid-19, uključujući 1.743 smrtna slučaja. Ukupno, u svijetu je za manje od dvije godine od posljedica virusa umrlo više od pet miliona osoba.

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here