24.7 C
Banja Luka

Avion iz Beograda sa vakcinama je sletio na podgorički aerodrom

Avion iz Beograda sa vakcinama je sletio na podgorički aerodrom sa 2.000 vakcina Sputnjik V.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović najavila je da se u narednim danima očekuje još 2.000 doza iste vakcine.

U Podgoricu je avionom države Srbije doputovala i premijerka Ana Brnabić koju su aerodromu dočekali premijer Zdravko Krivokapić i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Vozilom apotekarske ustanove „Montefarm“ preuzete su vakcine.

„Zdravlje iznad svega, a solidarnost prije svega. Građani Crne Gore su dugo iščekivali kada će doći vakcina. A evo večeras, 74. dan otkako je ustanovljena Vlada stigla je i neko treba da se zapita šta je bilo od 30.8 do 4.12. i šta to mi nismo odradili najveći dio posla i kao Srbija obezbijedimo građanima ono što je i Srbija, a to su vakcine“, rekao je Krivokapić.

Premijer je kazao i da su građani Srbije „i ovog puta prijateljski, odričući se svojih vakcina uputili ih Crnoj Gori“ i da se to „ne dešava prvi put u istoriji“..

„Zadovoljstvo mi je da sam sa vama i da u ime Srbije uručim donaciju, poklon, građanima i narodu Crne Gore. Donacija od 4.000 je dovoljna da se vakciniše 2.00 ljudi i uskoro se vidimo ponovo da donesemo drugu dozu, ili da vi dođete u Beograd. To ne deluje možda kao velika doza vakcina, ali je dovoljna da se imunizuju zdravstrveni radnici, i delom najstariji stanovnici“, rekla je Brnabić.

 

Vijesti Srpske

Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here