Naslovna Izdvajamo Babalј: Vlast koristi djecu poginulih boraca za potrebe sopstvene promocije

Babalј: Vlast koristi djecu poginulih boraca za potrebe sopstvene promocije

0

Djeca poginulih boraca zaslužuju dostojanstven život, obezbjeđenu egzistenciju, treba im pomoć za pokretanje sopstvenog posla! Davati im novac pred izbore je predizborna kampanja, a ne iskrena pomoć, kaže Darko Babalј, poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

„I gle čuda, samo dan pred početak izborne kampanje premijer Republike Srpske Radovan Višković najavlјuje isplatu 1000 KM za nezaposlenu djecu poginulih boraca Vojske Republike Srpske, a isplatu u mjesecu pred izbore. Probudio se Višković pred izbore, pa obećava sve ono što je mogao uraditi u godinama svog mandata“, kaže Babalј i dodaje:

„U snu je Višković nekako prespavao obećano uvođenje jedinstvenog boračkog dodatka na mjesečnom nivou za sve demobilisane borce čija bi osnovica bila pet KM. Prije nekoliko mjeseci iz Republike Srpske je otišao sin jedinac mog saborca koji je život položio za Republiku Srpsku. Taj mladi čovjek je završio fakultet, imao posao i zasnovao porodicu, ali je otišao zbog javašluka aktuelnog režima u Republici Srpskoj. Otjerala ga je bahatost lokalnih moćnika SNSD-a, premijerove izjave da bi on bolјe živio njegov život od njega samog, izjave čelnih lјudi režima da mlad čovjek može da uspije jedino ako je član vladajuće političke partije“, ističe Babalј.

On napominje da u istom trenutku kada se djeci poginulih boraca dijeli jednokratna pomoć, i to u svrhu političkih poena i glasova, režim arči i zadnje resurse Republike Srpske.

„Od 2006-2022 godine SNSD vlada u kontinuitetu i najodgovornija je za loš status boraca i djece poginulih boraca u našem društvu. Zato je buđenje iz sna premijera Viškovića i obećanje u izbornoj kampanji novo poniženje za djecu poginulih boraca i njihove poginule očeve!”, završava Babalј.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: