Naslovna Izdvajamo Bajden pisao Vučiću, spomenuo i Kosovo

Bajden pisao Vučiću, spomenuo i Kosovo

0

Sjedinjene Američke Države ostaju trajno posvećene unapređenju ekonomske saradnje, regionalne stabilnosti i demokratskih vrednosti, ali i nepokolebljive u podršci cilju Srbije u pogledu evropskih integracija, naveo je predsednik SAD-a Joseph Biden u pismu predsejdniku Srbije Aleksandru Vučiću, javlja Anadolija.

Biden je uputio pismo-čestitku Vučiću povodom Dana državnosti Srbije 15. februara.

“Imajući u vidu 140 godina partnerstva između naše dvije zemlje, SAD ostaju trajno posvećene unapređenju ekonomske saradnje, regionalne stabilnosti i demokratskih vrijednosti. Ostajemo nepokolebljivi u podršci cilju Srbije u pogledu evropskih integracija i pružamo podsticaj da i dalje preduzimate teške korake ka postizanju tog cilja, uključujući uvođenje neophodnih reformi i postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji sa Кosovom, koji je fokusiran na međusobno priznanje”, naveo je Biden.

On je dodao da se snaga odnosa dvije zemlje temelji na dubokoj istoriji veza između naroda.

“Izuzetno cenimo veliki doprinos koji su Srbi dali američkom društvu u mnogim oblastima. Takođe cenimo našu blisku saradnju u borbi protiv pandemije COVID-19, dok se zajedno suočavamo sa ovim globalnim izazovom bez presedana. Radujem se saradnji na produbljivanju prijateljskih veza između naših zemalja i jačanju odnosa između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država”, navedeno je u Bidenovoj čestitki.