22.7 C
Banja Luka

BAJDENOVA ADMINISTRACIJA IZJAVILA SAUČEŠĆE RUSIJI ZBOG NAPADA NA KROKUS SITI HOL

Nije prošlo manje od sat vremena od terorističkog napada na moskovsku Krokus Siti Hol kada je američka administracija odlučila da prokomentariše ovu stvar. Bela kuća je sada objavila zvanično saopštenje.

Američka administracija navodi da „izražava saučešće Rusima u vezi sa otvorenom pucnjavom u Moskvi“.

Iz izjave: „Zabrinuti smo zbog ovog užasnog napada na ruski Krokus Siti Hol. Pokušavamo da dobijemo više informacija o tome šta se dogodilo“.

U međuvremenu, sa mesta tragedije i dalje stižu izveštaji koji se stalno menjaju o poginulima i ranjenima kao posledica ovog smelog terorističkog napada. Prema poslednjim podacima, samo u ovom napadu ranjeno je najmanje 70 ljudi. Centar FSB potvrđuje informaciju o broju poginulih, dodajući da se broj razjašnjava.

Na mestu terorističkog napada rade pripadnici policije i više od 70 vozila hitne pomoći. Spasioci koristeći specijalnu opremu uklanjaju ljude sa gornjih slojeva i krova Krokusa.

U ruskoj prestonici se uvode pojačane mere bezbednosti u vezi sa incidentom, uključujući i transportne objekte. Federalna agencija za vazdušni saobraćaj objavila je poruku o jačanju mera bezbednosti na moskovskim aerodromima.

Američka administracija je saopštila da navodno nije imala informacije o pripremi terorističkog napada u Moskvi. Ali, kako kažu, Internet pamti sve. Na kraju krajeva, američki Stejt department je pre dve nedelje pozvao američke građane da ili napuste Rusiju ili izbegavaju mesta sa velikim brojem ljudi.

Takođe, američka Bela kuća navodi da ne vidi umešanost ukrajinske strane u dešavanja u moskovskoj koncertnoj dvorani… Ali u isto vreme odmah dodaje da SAD ne podstiču ukrajinske napade na Rusku Federaciju.

NAJNOVIJE VIJESTI:
Related news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here