Naslovna Najnovije Banjalučanin predat Crnoj Gori – Ubio „škaljarca“ (VIDEO)

Banjalučanin predat Crnoj Gori – Ubio „škaljarca“ (VIDEO)

0

Srđan Popović, državljanin Bosne i Hercegovine, kojeg je Crna Gora potraživala zbog izdržavanja kazne zatvora zbog ubistva Gorana Đuričkovića, danas je iz Austrije izručen Crnoj Gori.

On je osuđen u odsustvu jer je, 27. oktobra 2015. godine, lišio života crnogorskog državljanina G.Đ, nakon čega se dao u bjekstvo, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Zet fudbalske legende Vladimira Petrovića Pižona, Goran Đuričković (48) ubijen je iz snajpera sa zidina Starog grada u Budvi dok je s prijateljima sjedio u bašti svog kafića.

Prema riječima očevidaca, Đuričković je tada ustao od stola i zakoračio prema marini kada su se začuli pucnji nakon kojih je pao u more. U septembru 2017. godine policija je saopštila da je rasvijetlila ovo ubistvo – osumnjičen je Srđan Popović iz Banja Luke, koji je uhapšen u Austriji sa većom količinom droge. On se sumnjiči da je ispalio tri projektila iz snajpera, od kojih je jedan pogodio Đuričkovića.

Đuričković je navodno bio član škaljarskog klana, a za njegovo ubistvo kavčani su, kako se pričalo, platili Popoviću 50.000 evra.

– Popović se potraživao zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 15 godina i 10 mjeseci zbog izvršenog krivičnog djela ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Popović se nalazio u zatvoru u Gracu gdje je boravio radi izdržavanja kazne zatvora zbog izvršenog krivičnog djela na teritoriji Republike Austrije, krijumčarenje narkotika – stoji u saopštenju.

Iz policije dodaju da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala uz asistenciju Sektora policije posebne namjene sproveli Popovića u prostorije Uprave za izvršenje krivičnih sankcija radi izdržavanja kazne zatvora, shodno presudi Višeg suda u Podgorici.

(Vijesti.me  Foto: Schreenshot)

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube