Naslovna Najnovije Banjaluka: Malbašić preuzeo “Balkon” od Milakovića u centru grada

Banjaluka: Malbašić preuzeo “Balkon” od Milakovića u centru grada

0

Uz pomoć policije, vatrogasaca i sudskih izvršilaca, kompanija Veselka Malbašića preuzela je jutros lokal u kojem se nalazio kafe restoran “Balkon” u centru Banjaluke.

Trenutno je u ovom lokalu u toku popis inventara.

Zoran Milaković, vlasnik “Balkona” koji je jutros prijetio i da će se zapaliti, uvjeren je da izvršenje nije zakonito.

“Republika Srpska je prodala taj poslovni prostor kao svoj, nakon privatizacije i ja sam bio kupac, nakon privatizacije. Malbašić je ovaj prostor kupio fiktivnim ugovorom i za njega nije isplatio nijednu marku. Ovo je otimanje imovine Republike Srpske od strane kompanije Malbašić i “Borac” Travnik”, tvrdi Milaković.

On tvrdi da je sudija Okružnog suda u Banjaluci Dragomirka Stanojević, koja je izvršila izvršenje, u braku sa zastupnikom kompanije “Malbašić”.

“Mora se znati koji je to poslovni prostor prije ulaska. Podrum 70 kvadratnih metara, prizemlje 146 metara i sprat 142 kvadrata. Na spratu imamo 360 kvadrata koje sam ja lično dogradio. Danas nema vještaka da utvrdi koja su to 142 kvadrata, jer je ukupno 350 kvadrata”, rekao je Milaković za CAPITAL.

Tvrdi da će tužiti Republiku Srpsku i da će tražiti svoj prostor nazad.

Andrej Došenović, zastupnik pravne tvrtke “Malbašić” kaže da je ovo završni čin i da se nada da će se u kratkom roku sve preuzeti.

“Svaka strana koja gubi ima pravo da kaže šta misli i šta želi da se ostvari. Mi smo na zakonit način ušli u prostor, bilo je osam ili devet presuda u našu korist u posljednjih nekoliko godina, pa je irelevantno pričati da li je neka sudija ovako ili onako presudila. “Krajina Borac” je u stečaju i Milaković ga je gurao da što prije zatvora ne bi trpio posljedice, pa ne vidim njegov pravni interes da brani ovaj prostor”, kaže Došenović i dodaje.

Neizvjesna je sudbina 34 radnika koji su ovim činom bukvalno ostali bez posla. U objekat je došao i Veselko Malbašić koji zadužuje ključeve.

(Glavni) Foto: Kapital

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube