Naslovna Izdvajamo U Moskvi uhapšen Dražen Milović osumnjičen za šverc droge

U Moskvi uhapšen Dražen Milović osumnjičen za šverc droge

0

Policija u Moskvi uhapsila je državljanina Crne Gore Dražena Milovića (34), za kojim je preko Interpola raspisana međunarodna potjernica zbog krijumčarenja droge. To je agenciji TASS saopšteno u petak u pres centru ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Dražen Milović je, kako se navodi u članku, na potjernici Crne Gore od marta ove godine.

U martu je Dražen Milović pomenut kao rođak Ljuba Milovića, odbjeglog policajca koji je optužen od Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore zbog veza sa Radojem Zvicerom i “Kavačkim klanom”. Na potjernicama po zahtjevu Crne Gore našlo se u martu više osoba zbog optužbi za veze sa Zvicerovom organizacijom.

Agencija TASS prenijela je i saopštenje policije povodom hapšenja.

“U Moskvi su službenici NCB Interpola Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije i Glavne uprave za krivične istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije lišili slobode 36-godišnjeg državljanina Crne Gore Milović Dražena. Okrivljeni je stavljen na međunarodnu potjernicu na inicijativu organa za sprovođenje zakona Crne Gore u martu 2023. godine, kao član organizovane grupe“, saopšteno je iz pres centra.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova napominju da je u decembru 2019. godine na području opštine Nikšić traženi muškarac nezakonito nabavio kokain radi prodaje, a zatim preusmjerio kokain u Bosnu i Hercegovinu.

“Trenutno se rješava pitanje njegovog izručenja inicijatoru potrage“, dodaju iz resora.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zapratite nas i na Youtube