Naslovna Republika Srpska Banjaluka očekuje da otkrivene afere budu procesuirane

Banjaluka očekuje da otkrivene afere budu procesuirane

0
Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

„Banjaluka očekuje da sve afere i nezakonitosti koje je razotkrila nova gradska vlast budu procesuirane. Кao narodni poslanik iz Banjaluke, postavljam pitanje ‘Šta rade policija i tužioci u nasem gradu?’“, rekao je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

Crnadak kaže da je pomoćnik ministra u Vladi Republike Srpske javno potvrdila da je od „Akvane“ naplatila novac za estradni nastup iako uopšte nije nastupila i da je čak i njenoj majci isplaćeno 10 hiljada КM.

„Šta je jos potrebno da počnu istrage, privođenja i saslušanja kako bi se kaznili odgovorni? Dame i gospodo tužioci, kada ćete reagovati na kriminal u Banjaluci?“, pita Crnadak.

On je naveo da su nelegalni bilbordi, izvlačenje novca iz „Akvane“, dešavanja u gradskoj Civilnoj zaštiti samo su neke od afera koje traže hitne odgovore.

„Nakon razotkrivanja afere ‘Кajak’ i najave rušenja nelegalnih tajkunskih objekata, pozivam MUP Republike Srpske da preduzme sve neophodne procjene i radnje u cilju obezbjeđenja gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, jer nova gradska vlast svojim djelovanjem ugrožava interese brojnih kriminalnih grupa i prekida višemilionske nelegalne tokove novca. Radi se o licima koja su presuđeni kriminalci, sa „odležanim“ zatvorskim kaznama, poznatim po javnim prijetnjama i zato nemamo pravo biti naivni, jer su u pitanju osobe spremne na sve“, kaže Crnadak.

On dodaje da u Banjaluci MUP Republike Srpske pod kontrolom SNSD-a već skoro 14 godina nije otkrio ko je ubio inženjera Vukelića, koji je ukazivao na kriminal SNSD-ovih gradskih vlasti i zato sa pravom upozoravamo da gradonačelnik i svi koji demontiraju i razotkrivaju nedjela dvadesetogodišnje strukture Davidović-Gavranović-Radojičić moraju biti zaštićeni.

(BN)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i "X" nalogu.

Zapratite nas i na Youtube

BONUS VIDEO: